YLEISET OHJEET

TOIMI NÄIN

 • Tulosta tilauslomake PDF tai DOC ja toimita se meille täytettynä ja allekirjoitettuna. Lue myös tämä sivu kokonaisuudessaan.
 • Pakkaa master CD hyvin pahviin tai kuplapussiin, ja liitä mukaan yhteystietosi sekä tilauslomake.
 • Masterin tulee olla poltettu laadukkaalle, ehjälle ja naarmuttomalle CD-r:lle käyttäen mahdollisimman hidasta polttonopeutta. Tarkista master ja toimita se sellaisena kuin lopputuotteen haluat olevan (biisien välit oikein jne). Vaikkakin masterit tarkistetaan testereillä, emme kajoa niiden sisältöön, vaan niistä tehdään eksakteja kopioita.
 • Vaihtoehtoisesti voit toimittaa masterin sähköisesti nettiin ladattuna DDP- tai NRG- formaatissa lähettäen linkit osoitteeseen hq@x-youthgonewild.com.
 • Toimita kansitaiteet latauslinkillä (yli 20mb kokoiset tiedostot) tai sähköpostilla osoitteeseen hq@x-youthgonewild.com.
 • Kansimateriaalin tarkistuksen jälkeen saat laskun, joka tulee olla suoritettu ennen painoprosessin läpivientiä.
 • Olemme Teoston virallinen yhteistyökumppani, joten hoidathan Teostoilmoituksen. Lisätietoja www.teosto.fi.

Biisien järjestyksen muuttamisista, CD-tekstien lisäilemisestä, kansien isommasta muokkaillusta/korjailemisesta tai muusta isommasta säätämisestä veloitamme 30 euroa/tunti sis alv 24%. Tuntityön tarpeellisuudesta sovitaan asiakkaan kanssa yhdessä.

Painoprosessi pyörähtää käyntiin kun olemme saaneet audiomasterin ja kansiaineistot virheettöminä haltuumme. Tästä hetkestä alkaen toimitusaika on noin 3 viikkoa.

Kysymyksiä ilmaantuessa ota yhteyttä hq@x-youthgonewild.com tai arkisin klo 9-18 välillä 044 552 2478 (Joonas).

SEN OSUESSA TUULETTIMEEN (ELI TUOTEVIRHEIDEN YM ONGELMIEN SATTUESSA): 

Aina kaikki ei välttämättä mene putkeen. Kannet saattaa olla virheellisesti painettu, levyllä olla audion kanssa virheitä tms. Näissä tapauksissa huomioithan seuraavaa:

- Vaikka tarkastamme kaiken materiaalin ja pyrimme huomaamaan sekä poistamaan mahdolliset sudenkuopat on lopullinen vastuu aina kansimateriaalin tuottajalla, eli luethan tarkkaan näillä sivuilla antamamme ohjeet.

- Huomaathan, että sävyt eivät lopputuotteessa välttämättä näytä prikulleen samalta kuin ne näyttävät tietokoneen ruudullasi - jopa eri ruuduissa voi olla eroja. Jos haluat olla aivan sataprosenttisen varma että oranssisi on juuri appelsiinin oranssin värinen, niin Sinun täytyy tilata koevedos, jotka maksavat 35 euroa kpl ja lisäävät toimitusaikaa viikoilla. Huojennuksen sanana sanottakoon, että ylläoleva varoitus on vain tinkimättömille perfektionisteille, tavallinen kuolevainen on yleensä tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei edes olisi käyttänyt oikeaa väriprofiilia. 

- Meidän mokatessamme pidätämme oikeuden korjata tuote aina ensisijaisesti osittain; esim jos audiolevyssä on ollut virhe, mutta kannet ovat olleet oikein, toimitamme uuden audiolevyn, mutta vanhat kannet jäävät käytettäväksi. Koneellinen kelmutus ei ole "korjattava virhe", vaan tuotevirhetapauksissa joudumme korvaamaan sen uudelleen suljettavalla muovitaskulla.

- X-youth gone wild ei ota taloudellista vastuuta mahdollisista tulonmenetyksistä tms mikäli sovittu deadline ei pidä ja levyt myöhästyvät julkaisusta / keikalta tms.

ISO HUOMIO BÄNDIT TOIMITUSAJASTA!

Älä sovi levynjulkkarikeikkaa tai muuta deadlinea liian kiireisellä aikataululla! Kiinnitäthän suurta huomiota, että toimitusaika lasketaan oikein tehdyn materiaalin hyväksymisen jälkeen JA saatuamme sen haltuumme. Älä siis kiiretapauksissa lähetä masteria toisen luokan postissa jne. Suosi tällöin esim. sähköistä lähettämistä. Muista, että laskukin täytyy olla maksettu VIIMEISTÄÄN noin 4-5 arkipäivää ennen levyjen Sinulle saapumista.

Kiiretapauksissa priorisoi aina kannet, koska yleensä jos jossain joudutaan jumppaamaan, niin se on kansipuolella. On myös erittäin tärkeää, että kannet olisi tehty meidän sivuiltamme löytyvien spesifikaatioiden mukaan!

Yritämme ehdottomasti parhaamme kaikkien deadlinejen saavuttamiseksi, tee siis Sinä sama omalta osaltasi. Yleensä onnistumme saamaan materiaalia nopeamminkin pihalle (kysy projektikohtaisesti), mutta emme ota vastuuta alle kolmen viikon toimitusajan pitävyydestä.


KANSIAINEISTOT

Valmistamme kannet 499 kappaleeseen asti digipainolla, isommat määrät offset-painolla.
 • Tiedostomuodot pdf, tiff, ja jpg.
 • Väriprofiili CMYK Coated FOGRA27 (ISO 12647-2:2004)
      Voit ladata kyseisen profiilin tästä.
 • Resoluutio 300 dpi
 • Älä asettele tekstejä/kuvia 2 mm lähemmäksi reunoja (leikkautumisvaara)!
 • Jätä reunoille 3mm leikkausvarat, eli bleedit
      Mikä on bleed, ja miksi se vaaditaan? Vastauksen saat tästä.
 • Leikkausmerkintöjä ei tarvitse laittaa

Mahdolliset kysymykset kansia koskien voi lähettää osoitteeseen info@x-youthgonewild.com. Halutessasi saat levytilauksen yhteydessä myös kansien suunnittelun edulliseen pakettihintaan.
© X-Youth Gone Wild