Episodi IX – Kymenlaakson parhautta 

Kymenlaakson indiekenttä ei turhia ketään kumartele – herkimmilläänkin huhtikuun yhtyeemme laittavat kuuntelijan tanssimaan hirsipuutanssia... Rock rulaa Laaksossa, joten vauhtia piisaa! Tähtivieraanamme tässä kuussa PelastaBandi.com- ja Pliide.fi-sivustojen mastermind Riikka Koksu. Lisäksi saimme etäyhteyden päähän myös pari artistivierasta; Bad Mankeysin Tarmon sekä The Gallows Dance-yhtyeen Antin. Kaikkien kolmen haastattelut kokonaisuudessaan myös katseltavissa ja kuunneltavissa Episodeissa VI-VIII.

Jakson ajastus lopussa.

01. Choo Choo Juggernaut (Kouvola, garagerock)

Alkujaan Jani Orpanan DIY-sooloprojekti tylsyyttä ja apatiaa vastaan. 
Ensimmäinen albumi CHOO CHOO JUGGERNAUT (2017) ja toinen TUNES FROM THE WAYSIDE (2019), lisäksi kahden biisin singlelevy THEN YOU CAME AROUND/SIDEWAYS (2018). 

Ensimmäinen live-keikka ja kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin. 

LINKIT: 
Facebook

+ Spotify ja Youtube

Terveiset: Tulkaa keikkakuntoa tarkastamaan, kunhan näistä karanteeneista päästään!

 

02. Bad Mankeys (Kouvola, rock)

Bad Mankeys on sähisevä Hard Rock bändi Kouvolasta. Teemme nyt kolmatta levyämme kaikessa rauhassa, sillä kiire ei tunnu kyllä olevan tässä ajassa mihinkään. 

Ensimmäisen ja toisen levyn teon aikana Kiersimme myös Suomea,Ruotsia ja Viroa. Oikeastaan niin kauan kuin rahat ja pää kesti krapulaa. Nyt päätimme jättää nuo pienimmät tunnelmanurkat kiertämättä levynteon ajaksi, joitakin tilaushommia lukuunottamatta. 

No, rokin soittaminen on hiton hauskaa ja sitä kautta me yhdyttiinkin yhtyeeksi. Tekeminen halutaan pitää lähellä rytmin ja improvisaation ydintä, jonka ainakin allekirjoittanut on huomannut usein. Bändin laulajana olen monasti kotona pyöritellyt ja hinkannut mitä kummallisimpia sointukiertoja vain ymmärtääkseni, ettei porukalla jammatessa toimi. 

Rytmiä, räminää, huutoa, iloa.  Sitä on Rock.

 

03. HItto (Kotka, Rhythm & Blues)

Hitto perustettiin kevättalvella 2011, ja yhtye on sen jälkeen heittänyt kymmenkunta keikkaa vuodessa. Toimintalue on rajoittunut Kymenlaaksoon. 

Soitamme suomenkielistä rytmibluesia, jossa paino sanalla blues. 

Muusikot: Mikko Bly basso, Risto Ahola kitara, Markku Jämsen rummut ja taustalaulu, Matti Tieaho, laulu, kitara ja huuliharppu. 

Julkaisimme ensimmäisen cd-albumimme Kovaa seksiä vuonna 2014. Toinen albumi Aina mielessä julkaistiin 2019. Molemmat albumit löytyvät myös tärkeimmistä striimauspalveluista. Kuten niistä kuuluu, asialla ovat kaiken kokeneet pelimiehet, jotka puhuvat pääosin fyysisestä rakkaudesta. Yhteiskunnalliset jollotukset jätämme nuorempien haltuun. 

Olemme jo setämiehiä, sillä olemme soitelleet erilaisissa kotkalaisyhtyeissä jo 1970-luvulla. Tieaho ja Jämsen soittivat 1980-luvulla legendaarisessa Peipposet-orkesterissa, joka teki lyhyen kiertueen Neuvostoliitossa ja julkaisi singlen Kotkan Kerttu (Bluelight Records). Iästä huolimatta olemme vaarallinen lavabändi, varsinkin Tieahon välispiikit voivat satuttaa ja nolostuttaa. Myötähäpeä on keikoillamme aina vahvasti läsnä. 

Keikat koronan takia jäissä. Kolmas albumi ilmestynee sen vuoksi jo mahdollisesti vuonna 2021. 

LINKIT:
Juha Metson ohjaama musiikkivideo Aina mielessä (julkaistu helmikuussa 2020) 
Albumit löytyvät kaikista striimauspalveluista. (Kovaa seksiä, Aina mielessä) 
Hiton kotisivut  
Hiton sähköposti: hittorb@gmail.com  
Hitto Twitterissä: hitto@Hitto_soikoon  
Hitto Instagramissa: hitto-soikoon

PARASTA KOTIKULMILLA:

Ravintola Kairo on keikkapaikka, jossa menneisyys lyö tulevaisuutta kasvoille:) 

Pub Albert Kotkankadulla on intiimi kulttuurikapakka, jossa yleisö on kriittistä mutta myös palkitsevaa. 

 

04. Riikka Koksu (PelastaBandi.com & Pliide.fi)

LINKIT:
PelastaBandi.com
Pliide.fi

 

05. The Gallows Dance (Kouvola, murhafolk)

Murhaballadeita, okkultistista folkia, henkiinherätettyjä Amerikan kansanlauluja kouvolalaiseen melankoliaan hukutettuna, tummasävyisiä duettoja ja pikimustaa huumoria. The Gallows Dance on Kouvolassa 2017 perustettu puoliakustinen hautajaissaattue, joka esittää tanssimusiikkia perkeleenpalvojille. Hiipunutta tarinankerronnan perinnettä elvyttävä monttubilebändi lapioi yleisölleen tarinoita surmista ja surullisista ihmiskohtaloista iloinen pilke silmäkulmassa kiiluen. Kettingit kolisee, banjot soi, kitarat vinkuu ja kuulijan saappaat tamppaa takuuvarmasti lattiaa. Taivaallisen heleistä demonisen tummiin sävyihin yltävä naissolisti saa hetkittäin seurakseen matalalla resonoivan mieslaulun. 

Hyvään keikkatahtiin ehtinyt yhtye on lukuisten suomalaisten kaupunkien lisäksi ehtinyt soittaa Saksassa, ja lämmitellä niin Jayke Orvista, Autiomaata kuin Lasten Hautausmaatakin. Alkuvuodesta 2019 julkaistu ensi-EP on saamassa jatkoa täyspitkästä albumista. 

The Gallows Dance on: 
Neme – laulu, kettinki 
Carlos – kitara, laulu, huuliharppu, basso
Riina – kitara, banjo 
Antti – perkussiot 

Yhteystiedot: 
thegallowsdance@gmail.com 
Puh 045 636 2691 / Riina Laihomäki 

LINKIT:
Kotisivu
Spotify
Facebook
Instagram
Youtube

PARASTA KOTIKULMILLA:
Anjalassa sijaitseva Wreden hautausmaa, jossa biisissämmekin mainittu itse Mathilda Wreden kummitus näyttäytyi meille promokuvia otettaessa. Vanhan paikallislegendan mukaan kummitus tulee esiin, kun kappelin kiertää keskiyöllä 12 kertaa ja istuu kappelin eteen penkille.

Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: 
Papulaari, mainio asialleen omistautunut kahvila, jossa on välillä myös intiimeitä ja lämpimän olohuonehenkisiä keikkoja. 

TUE!:
Tulkaa todistamaan keikoille sitten kun sellaisia saa taas soittaa, ja sitä odotellessa ottakaa biisit haltuun Spotifysta!

 

06. The Souls (Kouvola, rock'n'roll)

The Souls perustettiin vuonna 2008 Kouvolassa Orpanan veljesten (Jani & Toni) ja Antti Takalon kesken. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa THE GRAND CONFUSION (2009) ja ensimmäinen keikka oli Kulttuuritalolla Danko Jonesin lämppärinä. Levy sai hyvän vastaanoton ja Souls kiersi kotimaan lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Yhtye lämmitteli myös useita muita ulkomaanakteja kuten mm. Monster Magnet, Eagles Of Death Metal, Wilko Johnson, Juliette Lewis. 

Vuonna 2013 Antti Takalo siirtyi toisiin operaatioihin ja tilalle pestattiin Kouvolan bassohirmu Tsöötz Kettula (ex-Peer Gunt). 

Yhtye julkaisi toisen albuminsa SUPERHEROES (2016) ja on tällä hetkellä työstämässä kolmatta albumiaan. 

LINKIT:
Facebook

+ spotify ja youtube 

 

Ajastus 

00:00 Intro 

01:24 Choo Choo Juggernaut – Tight Chain (garagerock, Kouvola) 

06:24 Bad Mankeys – Limousine & Tambourine (rock, Kouvola) 

09:20 Haastattelussa Tarmo (Bad Mankeys) 

17:54 Bad Mankeys – Honey Dripper (rock, Kouvola) 

20:54 Hitto – Aina mielessä (rhythm & blues, Kotka) 

26:13 Haastattelussa Riikka Koksu (PelastaBandi.com ja pliide.fi) 

33:13 The Gallows Dance – Gallows Pole (murhafolk, Kouvola) 

36:56 Haastattelussa Antti (The Gallows Dance) 

43:17 The Gallows Dance – Song for the Godless (murhafolk, Kouvola) 

48:25 The Souls – Suicide (rock, Kouvola) 

52:24 Outro

Leave a comment

Add comment