Episodi XI – Varsinais-Suomi ja Satakunta 

Toukokuun musiikkijaksossamme sukellamme Varsinais-Suomen ja Satakunnan riippumattoman musiikin temmellyskentälle. Mukana on paljon uunituoretta musiikkia rockista räppiin ja progemetallista punkkiin. Lisäksi kuulemme itsekin vasta tuoreen levyn julkaisseen mainosmies Petri Materon vinkit onnistuneeseen Spotify-pitchaukseen sekä viimeisimmät tiedot nimenomaan pienille DIY-bändeille suunnatusta kotimaisesta Family in Music-start-upista joka lanseerataan kesällä ja jonka ajatus on toimia eräänlaisena musiikin Linked In-alustana. Näiden lisäksi kuunnellaan myös pätkät Annika Nordin ja Sysi & Savi-yhtyeen nokkamiehen Teemun haastatteluista. Annikan haastattelu on jo kuunneltavissa kokonaisuudessaan (Episodi X), Petrin haastattelu on luvassa ensi viikolla (Episodi XII) ja Teemua kuullaan pitkän kaavan kautta kesäkuun ensimmäisellä viikolla (Episodi XIII).

Kuten aina, jakson tarkka ajastus löytyy bändiesittelyjen jälkeen sivun lopusta.

01. Softcore Suicide (Turku, rock)
Softcore Suicide on vuonna 2014 perustettu rock/metal/punk-yhtye Turusta. Lyhyen uransa aikana bändi on kerryttänyt runsaasti keikkakokemusta Suomessa ja hieman rajojen ulkopuolella sekä esiintynyt Leipomo Rostenin Pumpernikkelimainoksessa. Bändi sai ensidemolleen hyvän nosteen vuonna 2014, kun Jone Nikula ja Jussi69 valitsivat sen viikon demoksi Radio Rockin Koff Rock -kilpailussa, minkä ansiosta bändin ensimmäinen keikka oli Kotiteollisuuden lämppärinä Helsingin On The Rocksissa. 

Yhtye on julkaissut sinkkujen ja EP:n muodossa 9 biisiä omakustanteena. Niistä viimeisin on tänä vappuna julkaistu The Maze, jonka tuotantoprosessi keskeytyi useita kertoja mm. sormeen leikkaamisten, muuttojen, sähkökatkojen, tietoteknisten ongelmien ja tappeluiden takia. Vaikeuksista huolimatta biisi saatiin kuitenkin pakettiin, ja kesäksi bändi oli kiinnitetty soittamaan Kuopiorockiin, mutta koronaviruspandemia veti tälläkin kertaa maton tylysti alta, kun festari peruttiin tältä vuodelta. 

Keikoilla on riittänyt mitä eriskummallisimpia tilanteita. Tämän bändin esiintyessä ei lentele naisten pikkuhousut, vaan kirjaimellisesti ulostetta, moottoripyöriä ja nyrkkejä. Yhtye on soittanut keikkoja tavanomaisten keikkapaikkojen lisäksi moottoripyöräkerhoissa, uimarannalla, häissä ja strippiklubilla vain muutamia mainitaksemme. Keikkareissuilla ei ole epätavallista, että soittokamat jäävät toiselle paikkakunnalle, laulaja katoaa ilmoittamatta Tallinnan gettoalueen yöhön tuntia ennen keikkaa, tai että pohjoisen kiertueella keikkabussi sanoo itsensä irti Iisalmen syrjäteille keskelle ei mitään. 

Haasteista välittämättä bändi jatkaa edelleen kaljat kourassa uusien biisien säveltämistä ja odottelee parempia aikoja. 

Bändissä vaikuttavat Petri, Samu, Karma ja Aku 

LINKIT:
Facebook
Instagram
Youtube (The Maze)
Spotify
Kaaoszinen juttu The Mazen julkaisusta
EP:n arvostelu (Kaaoszine)
Pumpernikkelimainos (Youtube)
Soundin demoefektimaininta Wake Me Up -kappaleesta vuodelta 2017

PARASTA KOTIKULMILLA:
Lempipaikkamme Turussa on kolerahautausmaan ensimmäinen puistonpenkki.
Keikkapaikkoja Turussa ei juuri ole, joten parhaaksi ravintolaksi valitsemme Orikedon Tavernan (timanttiset kebabit ja pizzat).

TUE!
Parhaiten bändin toimintaa voi tukea seuraamalla some-kanavia, ostamalla fyysisiä EP-levyjä ja hihamerkkejä, sekä koronatilanteen hellitettyä käymällä keikoilla. 

 

02. Kallablöös (Rauma, bluesrock)

KallaBlöös esittää trio-kokoonpanolla originaalia musiikkia, joka voidaan lokeroida blues/bluesrock/roots -genreihin. Yhtyeen jäsenillä on vankka kokemus keikkailusta kotimaassa, Euroopassa sekä Amerikassa (mm. RelaxTrio & Black Dreams). KallaBlöös on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita bändeiltä kuten Cream, Free, Ten Years After ja ZZ-top, mutta myös herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin 

Bändi on Jere Kallan sooloprojekti, joka syntyi halusta kokeilla omia siipiä biisinkirjoittajana ja laulajana. Biisien teko alkoi talvella 2019 ja ympärille syntyi bändi tutuista muiden bändien soittajista Raumalla keväällä 2019. Bändin jäsenet vaikuttavat edelleen muissakin bändeissä kuten esimerkiksi Relax Trio ja Anu's Trio. Keikkailu lähti hyvin käyntiin Satakunnan alueella ja bändi sai hyvän vastaanoton fanikunnan pikkuhiljaa kasvaessa. Nyt koronan aiheuttamien rajoitteiden vuoksi jouduttiin kesän keikat perumaan. Näistä harmittaa varsinkin Järvenpään Puisto-Bluesin keikan peruuntuminen. Toivottavasti pian päästään kuitenkin taas keikkailemaan vanhaan tapaan.  

Julkaisimme ensimmäisen albumimme huhtikuun 10. Päivä ja se on kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa sekä cd-formaatilla, joita voi tilata sähköpostiosoitteesta kallabloos@gmail.com. Levy on äänitetty omakustanteena ja pääosin studiolivenä, jotta yhtyeen uniikki ja energinen soundi saatiin taltioitua mahdollisimman hyvin. Levyn ensimmäinen single Falling from the Sky sai heti julkaisunsa jälkeen huomiota Esa Kuloniemeltä, joka soitti singlen Bluesministeri ohjelmassaan radio Yle Suomessa, sekä Jorma Hietamäeltä, joka teki samoin Suomi-rock ohjelmassaan. Soitimme levyjulkkarikeikan livestreaminä Raumalla kulttuurikuppila Brummissa ja pyrimme julkaisemaan taltioinnin myös siitä pian youtubeen kokonaisuudessaan nähtäväksi.  

Jere Kalla – Kitara/Laulu  
Vilho Voutilainen – Rummut 
Mikael Alakruuvi – Basso 

LINKIT:
Youtube
Spotify
Instagram
Facebook

PARASTA KOTIKULMILLA: 
Parasta Raumalla on keikkapaikka Kulttuurikuppila Brummi. Siellä tulee istuskeltua katselemassa muiden keikkoja silloin kun ei ole omalla keikalla. 

TUE!
Paras tapa tukea KallaBlöösiä on käydä kuuntelemassa levyä suoratoistopalveluissa ja ostamalla fyysinen kopio jos pitää kuulemastaan. Levyä tulee olemaan saatavilla myös vinyylinä. Tiedot tulevista keikosta, julkaisuista sekä bändin kuulumisia löytää parhaiten seuraamalla bändiä Instagramissa ja Facebookissa. 

 

03. Annika Nord (Turku, poprock)
Olen Annika Nord laulaja-kitaristi-lauluntekijä. Keikkailen parhaimmillaan 150 keikan vuositahtia ympäri Suomea. Parikymppisenä tein muutaman keikan soolona, trubaduurina siis. Yllätyin itsekin keikkamääristä ja ihmisten palautteista keikoilla. Monet vaativat minua lupaaman, että jatkaisin tällä tiellä. Aion jatkaa, sillä minä ja kitara vaan rakastetaan soittaa ja laulaa yhdessä! 

Pari vuotta sitten tuli tarve tehdä omaa musiikkia. Aloin kirjoittaa tarinoita joka päivä. Biisien kirjoittelu vei täysin mukanaan. Yhtäkkiä löysin ympärilleni myös bändin, joka vei minut ihanaan uuteen musiikkikuplaan. Tällä hetkellä keikkailen kitaran kanssa, bändillä ja duolla. Meidän uusi albumi julkaistiin nyt huhtikuussa 2020. 

Erityiset keikat: 
Kaikenlaisia keikkapaikkoja on tullut nähtyä. Keikkailen trubaduurina, duon ja bändin voimin ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa 150 keikan vuositahtia ympäri Suomen. Tähän asti jännittävin keikka on ollut Porin jäähallissa Ässät – Lukko matsin avausbiisin esittäminen. Levynjulkkari stream keikka oli myös uusi upea kokemus! 

Uusimmat maininnat mediassa:
Heartbeatsjournal
Takahuone
Lehtiluukku
Desibeli

Tulevaa: 
Erityisesti odotan syksyä, jolloin YleX Nosteessa ohjelma alkaa, johon pääsin mukaan. Siitä tulee siistiä! Ihanaa että eka albumi on nyt julkaistu. Olen kirjoitellut lisää biisejä ja aiotaan toki julkaista lisää sinkkuja ja albumeja tulevaisuudessa. Tulevalta unelmoin suuria, joku päivä vielä pitää päästä soittamaan Ruisrockin rantalavalle. 

LINKIT: 
Nettisivut  
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Levykauppa X 

PARASTA KOTIKULMILLA: 
Lempipaikkoihin kuuluu Turun jokiranta ja ylipäätään paikat joissa vesi on lähellä, merimaisema paikat ovat upeita. 

Paras keikkapaikka: 
Turun Old Bank on mun suosikki. Siellä olen soittanut vuosien varrella monet monet keskiviikko keikat. Siitä on ajan mittaan tullut kuin toinen olohuone. Se on ollut myös mun ensimmäinen keikkapaikka, kun muutin Turkuun. Silloin kävin koputtelemassa ravintoloiden ovia ja kyselemässä keikkaa. Sitä kautta on tullut monia muita keikkoja ja kalenteri on täyttynyt mukavasti musisoinnista. 

TUE!
Kyllä musiikista saa ehdottomasti parhaat fiilikset livenä! Spotifysta tietty löytyy biisejä ja musavideoita pystyy vakoilemaan YouTubesta. Etänäkin voi siis hypätä Koordinaatit nimiselle musiikkimatkalle. Instagramista ja Facebookista saa aina ajankohtaista tietoa keikoista, biiseistä ja uusista kujeista.

 

04. DJ Tikari (Turku, rap)
© 
Aleks Talve
 

DJ Tikari on rovaniemeläis-turkulainen rap-artisti, -tuottaja ja entinen DJ. 

DJ Tikari aloitti DJ-keikkailun Rovaniemellä 17-vuotiaana vuonna 2011. DJ-keikkoja kertyi sittemmin Rovaniemellä ja Turussa järjestettävien räppi-iltojen lomassa. Lisäksi DJ Tikari on soittanut taustoja keikoilla artisteille kuten Ruste Juxx (US), Kriso, Are, OG Ikonen, Eino Antiwäkki ja Talonpoika Lalli. DJ Tikari esiintyi viimeisen kerran levysoittimien takana SAY10V-tapahtumassa Helsingissä 12.10.2019. 

Hip hop -taustoja ja -lyriikoita DJ Tikari on tehnyt pöytälaatikkoon jo vuodesta 2009 alkaen, mutta vasta lähivuosina ottanut räppäyksen vakavasti pistäen sisään tarvittavat työtunnit. Ensimmäinen rap-julkaisu oli mixtape Takamehtien Tikari (10/2018), joka toimi eräänlaisena harjoitustyönä ennen ensimmäistä virallista julkaisua, joka näkee päivänvalon tänä talvena debyyttilevyn muodossa 25%. 

Levystä 
25% vanhaa, 25% uutta, 25% pöllittyä ja 25% jotain mitä ei voi sanoiksi laittaa; tällä reseptillä debyyttilevyni 25% on tehty. 25% edustaa aihesanoilta minulle seuraavia asioita: rollofunk, lappirap, golden era suomirap, southern rap, g-funk, west coast. 

Musiikin osalta seikkaillaan southern rapin, g-funkin ja west coastin välimaastoissa. Temaattisesti levy käsittelee nuoren miehen kasvutarinaa vuosina 2013-2019, ollen osalti autobiografinen. Kappaleiden tuotannosta vastaa allekirjoittanut itse yhtä kappaletta lukuunottamatta, jonka on tuottanut Espoon g-funk-auteur Phunky Mr. Olavi. 

Tekoprosessi alkoi jokseenkin päällekkäin mixtapen Takamehtien Tikari (2018) kanssa. Levy syntyi yksinkertaisesti halusta tehdä räppilevy, joka edustaisi omaa pohjoisamerikkalaista hip hop-musiikkimakua ja jotain vastaavaa mitä noin kymmenen vuotta sitten suomirapissä tehtiin. Oma isoin suomirap-fanitus osui juuri sille ajalle, levysoittimessa pyörien artistit kuten Hannibal & Soppa ja Pahat Viinit, Joku Roti Mafia, Julma Henri, Ruudolf, Heikki Kuula ym. Samalla halusin kokeilla, miten suomirap-skene reagoi siihen, että vie vähän tyylejä takaisinpäin siihen aikaan kun taustoja samplattiin paljon. 

Tulevaa  
Jonkun verran tänä keväänä tehnyt töitä muiden lukuun: säveltänyt taustoja, tehnyt featteja ynnä muuta. Ne varmaan materialisoituu, kun aika on kypsä heidän osalta - mitään ei pysty vielä paljastamaan! Omaa soolomatskua työstänyt myös. Ekalle levylle tulee jatkoa kunhan biitit ja riimit on kasassa ja vokaalit nauhotettu, eli varmaan joskus vuoden päästä aikaisintaan. 

DJ Tikari medioissa 
Feat.fi
PelastaBandi.com
Rumba
Rumba 2  

LINKIT:
25%-levyn kotisivu josta löytyy kaikki tarvittavat linkit levyn suhteen + musavideo
Spotify
Instagram
Facebook

PARASTA KOTIKULMILLA:
Eurooppalaisimman näköinen, kaunis historiallinen kaupunki Suomessa. Kompakti ja lämmin meno meren ja saariston äärellä. Ei ihan niin hektinen kuin Helsinki, mutta ei kuollut pikkukaupunkikaan, siinä ehdottomat plussat! 

Paras meno Turussa on kavereiden kanssa ”jokirannan iltavuoro” eli toisinsanoen kesällä auringon hiljalleen laskeutuessa irtojuomien nauttiminen Aurajoen äärellä. 

TUE! 
Jaa meikän joku biisi Facebook-seinälles tai Instagram-storyyn! Se jeesaa jo paljon. ’25%’-CD-levyä saa ostettua suoraan artistilta osoitteesta https://slowpacerecords.bigcartel.com/, mutta myös esim. Levykauppa Äxästä ja Katin Tavarasta. Kiva aina jos levyt häviää käsistä, mutta toisaalta kyllä meikä tätä tekee vaikka ei häviäiskään.

 

05. Whatever Motherfuckers (Turku, punk)
Whatever Motherfuckers perustettiin 2015 kun Turussa vaikuttaneen AURA-nimisen yhtyeen kaksi jäsentä tapasi toisensa vuoden 1997 jälkeen. 

Saukki kitarassa ja Tommi rummuissa ottivat yhteyttä Peteen jonka pääbändi oli ja on edelleen Cannibal Accidentin jossa hän on kitaristina. Hän lupasi tulla bändiin kunnes löytyy pysyvä kitaristi. 

Tiago löytyi bassoon netin kautta.  

Pete hoiti alussa laulut mutta ei oikein digannut hommasta joten Jussi kiristettiin laulajaksi tuttujen kautta, hyvä kun oli hommassa. 

WEMF oli valmis. 

Pete alkoi olla liian työllistetty Cannibal Accidentin levytyksien ja WEMFin kanssa joten hän jätti paikan ja tilalle tuli Jani. 

Tiago jättäytyi pois henkilökohtaisten menojen vuoksi ja bassoon saatiin tilalle Tony. 

Tällä kokoonpanolla WEMF toimii edelleen. 

2019 keväällä Saukilla ja Jussilla oli sen verran paljon henkilökohtaisia menoja että bändi päätti jäädä hetkeksi tauolle. 

Jani, Tony ja Tommi eivät kuitenkaan halunneet taukoa joten päätettiin perustaa suomenkielellä esiintyvä projektibändi kesän ajaksi, joka tekisi yhden EPn ja sitten bändi laitettaisiin pakettiin. 

Tarina jatkuu Lintupuisto Klo 13 merkeissä…

Whatever Motherfuckers: 
Jussi : laulu 
Jani : kirara 
Saukki : kitara 
Tony : basso 
Tommi : rummut

LINKIT:
Spotify
Facebook
Bandcamp
Instagram
Youtube  

ASIAA:
Sellainen tuli mieleen että terkkuja kaikille bändeille jotka miettivät bändin nimeä ja somemainostusta. 

Facebook dominoi kaikkea ja niiden politiikka on ihan mielivaltaista ja posketonta. 

Jos Whatever Motherfuckers yritti mainostaa jotain se meni banniin samantien kun painoi enteriä. 

Noin kymmenen sekunnin päästä tuli ilmoitus että se on sopimaton ja saattaa vahingoittaa jotain. FB myös kysyi tarvitsemmeko apua? 

Pistin niille meiliä että mikäs mättää ja mihin tarvitsen apua? No bändin nimi oli se joka saattaa vahingoittaa jotain ihmistä ja bändin nimen takia he olivat huolissaan meistä. 

Ja tämän meilin jälkeen FB algoritmi tarjosi Whatever Motherfuckersille kupongin jolla voi mainostaa, ja otsikkona luki: Whatever Motherfuckers…eli ympäri mentiin. 

Ehdotin nimen vaihdosta W.E.M.F nimeen, ei kelvannut pisteet. Kysyin no mites toi W.A.S.P sai nimensä sinne. Ei vastattu. 

Nykyään olemme facessa Bändi nimeltä Whatever Motherfuckers ja kaikki menee läpi. Maailma on taas onnellinen.

 

06. Crackwhore (Turku, punk)
Crackwhore perustettiin v. 2001 lähinnä Ranen ja Tapsan kaatuneiden bändien Monotonics ja Siamese Aunt raunioille. Heti kärkeen oli homman nimi silloin kovasti vallalla olleen action-rockin henkeen suoraviivaista mättörockia tiukalla punk-vivahteella. Keikkoja on tehty ja tehdään ja CD-r-julkaisuja. Julkaisuja on tähän asti neljä EP:tä ja viides on tuloillaan. Kaksi biisiä siitä on W.E.M.Fin kanssa julkaistulla Splitillä.
Erityinen keikkamuisto turkulaiselta 2X-festarilta Youtubessa

LINKIT: 
Facebook
Spotify
Youtube

PARASTA KOTIKULMILLA:
Aivan ainutlaatuinen alakulttuurin kehto Rekisteri Turussa toivottavasti selviää tämän hetken kovista haasteista.

 

07. Matero (Helsinki, rock – kuukauden tähtivieras)
© Atte Mäläskä

”Matero on minulle pelikenttä, jolla asetan itseni vahvimmin epämukavuusalueelleni kuin koskaan aiemmin musiikin parissa. En olisi pystynyt kirjoittamaan näitä kappaleita yhtään aiemmin kuin nyt nelikymppisenä. Biiseissä kuulet sekä omakohtaisia tarinoitani että kertomuksia Kainuusta ja Helsingistä. Minä-hahmo sekoittuu kuultuun ja nähtyyn, koettuun ja tehtyyn.” 

Synnyin vuonna 1977. Kasvoin ja hakkasin päätäni seinään Kajaanissa vuoteen 2008 saakka. 10 vuotta Helsingissä valmisti minut tähän projektiin. Onko kyseessä nelikymppisen, kolmen lapsen isän ja aviomiehen keski-iän kriisi? En osaa sanoa, mutta moottoripyörää ja nuorempaa vaimoa ei tarvinnut tätä varten hommata. 

Olen soittanut ja tehnyt musiikkia 13-vuotiaasta saakka. Välillä olin päästää irti siitä, mutta tulin onneksi järkiini. Nyt olen yhdessä risteyksessä ja katson seuraavaan suuntaan. Ennen sitä haluan, että kuuntelet nämä biisit ja kysyt itseltäsi samat kysymykset mitkä minäkin jouduin omalle peilikuvalleni esittämään: mikä hitto sinä oikein olet ja miten päädyit tähän? 

Matero 

petri@petrimatero.com 

Petri Matero on markkinoinnin ja musiikin moniosaaja. Tällä hetkellä hän työskentelee markkinointistrategina mainostoimisto Miller & Leanissa sekä pyörittää omaa musiikkimarkkinoinnin ja manageroinnin yritystä Raate Musicia. Matero on toinen perustaja ja järjestäjä Helsinki Tonefest -kitaratapahtuman takana. Lisäksi hänellä on työn alla Alma Talnetin kustantama kirja Voittamaton, joka julkaistaan huhtikuussa 2020.

LINKIT:
Facebook
Instagram
Spotify

 

08. Mind Abduction (Rauma, progemetal)
”Kerrassaan tyylitajuinen yhtye, joka ei häviä musiikillaan pätkääkään maailmanluokan kollegoileen” –Inferno Magazine 10/2014. 

Laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/biisintekijä Tuomas Pere perusti Mind Abductionin vuonna 2003 Raumalla, tarkoituksenaan perustaa projekti, jonka kautta voi toteuttaa kaikkia mahdollisia mieleen tulevia musiikillisia visioita ilman turhia genremääritelmiä tai muita rajoitteita. Musiikki on suurimman osan aikaa ollut pitkälti riffi- ja melodiapainotteista raskasta musiikkia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti vaikutteita eri genreistä. Uusin, huhtikuussa 2020 vain musiikkivideona YouTubessa julkaistu biisi 2000000 Years edustaa taas täysin erilaista, syntikkaan ja puhtaaseen lauluun pohjautuvaa melodista musiikkia, josta aiemmilta kappaleilta tuttu kitarariffittely ja jopa rummut puuttuvat kokonaan, avaten bändin tyyliä täysin uusiin suuntiin ja osoittaen, että Mind Abductionin piirissä voidaan julkaista aivan minkä tahansa musiikkityylin musiikkia.

Ensimmäisten vuosien aikana bändi julkaisi parit demot ja keikkaili jonkin verran kotimaassa. Tämän jälkeen yhtye oli joitain vuosia tauolla, kunnes vuonna 2014 julkaistiin ensimmäinen täyspitkä levy Monolith digitaalisena levynä maailmanlaajuisesti. Monolith sai aikaan runsaasti positiivisia arvosteluita sekä Suomen tärkeimmissä musiikkilehdissä ja nettilehdissä että nettilehdissä ulkomailla. Vaikka musa on kovatasoista ja bändiä on kovasti kehuttu, ei yhtye ole kuitenkaan levinnyt laajempaan tunnettavuuteen. Elanto saadaan muista asioista ja bändihommaa tehdään puhtaasti huvin ja taiteellisen vapauden vuoksi ilman mitään paineita mihinkään suuntaan. Bändin musa onkin ennen kaikkea taidetta ja luovuuden kanavointia, antaa musiikin puhua puolestaan. 

Comet on bändin toinen täyspitkä levy ja se on julkaistu 1.6.2018 maailmanlaajuisesti digitaalisena albumina. Levy on saatavilla kaikista tärkeimmistä digitaalisen musiikin suoratoistopalveluista ja verkkokaupoista ja sen voi kuunnella/ladata esim seuraavista: iTunes, Spotify, Amazon, Google play & Deezer. Lisäksi levyn voi kuunnella ja ladata ilmaiseksi Soundcloud-kanavaltamme. Olemme myös teettäneet levystä rajoitetun CD-painoksen, fyysinen CD on saatavilla Levykauppa X:n kautta. 

Cometin kappaleet vaihtelevat kitara- ja laulumelodioiden ohjaamista (Streams, The Fields, Comet, Wavelengths) nopeampiin, raskaampiin ja progressiivisempiin pyrähdyksiin (Spring, Blindfold, Ocean of Stone) jakaoottisiin äänimaailmoihin (Welcome). MIND ABDUCTIONin musiikkia ja tekemisen meininkiä kuvaavatkin parhaiten sanat "ennakkoluuloton" ja "monipuolinen". 

Bändi on myös aktivoitunut liveaktina tehden keikkoja säännöllisen epäsäännöllisesti kotimaisilla klubeilla ja festivaaleilla 2013-2019, osalta näistä keikoista löytyy myös peräti multikamera-livemateriaalia bändin YouTube-kanavalta. 

2020 Bändissä vaikuttavat ja livekeikoilla soittavat seuraavat henkilöt, vähän biisistä riippuen: 
Tuomas Pere (biisintekijä/laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/tuottaja) 
Martti Pere (basisti) 
Jussi Hautamäki (kitaristi) 
Olli Pirkkanen (rumpali) 

LINKIT:
Youtube
Spotify
Facebook
Soundcloud  

PARASTA KOTIKULMILLA
Rauman saaristo ja merenrantaympäristö. 
Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Kulttuurikuppila Brummi 

TUE!
Ja lopuksi kuuntelijoille vielä vihjeenä mikä on paras tapa tukea toimintaanne, esim. nettikauppa, keikat, suoratoistopalvelut tms.: Kuunnelkaa musiikkiamme netistä. 

 

09. Hämyrä (Turku, proge)
Vuonna 2013 basisti Juhani ja kitaristilaulaja Mikko saapuivat kosketinvelho Danin makuuhuoneeseen soittohommiin ja tästä triosta sai alkunsa Hämyrä. Saimme bändikämpän Turun Runosmäestä ja bändiin liittyi rumpali sekä perkussionisti, ja vuonna 2015 olimmekin jo ensimmäisellä keikallamme Turun Asemapuistossa. 

Tämä poiki meille heti seuraavan keikan Turun TVO:lla, joka on jäänyt mieleen ekana kunnon keikkana miksaajineen, valoineen sekä backstageineen. Palkaksi saatiin bisseä ja hyvät safkat, mikä kruunasi nuoren bändin kokemuksen. 

2017 vaihtui sekä treenikämppä että rumpali. Heitimme Turun lisäksi pari keikkaa Pirkanmaalla, joista toisella tutustuimme äänittäjä/miksaaja Matti Vasaseen, joka ehdotti ja myös mahdollisti ensimmäisen levymme Ellam Ondren tekemisen. Äänitimme hänen kanssaan levyn pohjaraidat Turussa Rodhouse studiolla ja loput treeniksellämme. Matti myös miksasi sekä masteroi biisit, ja julkaisimme levyn omakustanteena toukokuussa 2019. Albumin tekoprosessi kokonaisuudessaan oli käänteistään huolimatta haaveiden täyttymys ja merkittävä askel bändille. Ellam Ondre myös arvioitiin mm. Turun Sanomissa ja Desibeli.netissä varsin positiiviseen sävyyn. 

Levynjulkkarikeikalla oli mukana ensimmäistä kertaa toinen kitaristi Juho, jonka rooli vakiintui perkussionistin jättäydyttyä bändistä. Viimeisimpinä käänteinä tiemme rumpalimme kanssa erkanivat keväällä 2020, ja sille tontille haemme nyt uutta kannuttajaa.  Sopivan tyypin löydyttyä pyrimme palaamaan keikkalavoille mahdollisimman pian sekä aloittamaan seuraavan teoksen äänitykset. 

Nyt teemme demoja tulevia julkaisuja varten sillä materiaalia on vaikka millä mitalla.  

Musiikkimme on hämyisää rokkia lukuisin vivahtein ja arvaamattomin kääntein. Eteeristä jumitusta ja ankaraa paahtoa, tummia sävyjä ja suoraan pään läpi kulkevaa kirkasta valoa. Tavoittelemme psykedeelistä taajuutta hämärän rajamailta,valon ja varjon tuolta puolen, jossa ei ole mitään — ja kaikki. 

LINKIT:
Spotify
Youtube
Facebook
Soundcloud
Instagram
Distrokid

PARASTA KOTIKULMILLA:
Leppoisat puistomeiningit vuodesta toiseen. Puistosta keikkailummekin alkoi ja olemme niihin palanneet useina vuosina. 
Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Turun kaupunginkirjaston portaat kesäaamuöisin. Kuolematon jatkopaikka. 

TUE!
Meitä voi tukea parhaiten kuuntelemalla levyä, ottamalla somet ja Spotifyn seurantaan ja tulemalla keikoille sitten kun niitä taas on. Lisäksi vinkkaamalla kaikille vapaille rumpaleille meidän bändistä!

 

10. Huolet ja murheet (Turku, punk)

Huolet ja Murheet on turussa vuonna 2016 perustettu yhtye. Ryhmä on kiertänyt suomea perustamisvuodesta lähtien. Helsingistä Rovaniemelle, Porista Lappeenrantaan ja kolunnut lukemattomia lavoja näiden välillä. Ensimmäinen neljän musiikkiesityksen kasetti-EP julkaistiin jo 2016 alkusyksystä ja tästä eteenpäin kasetti-EP:eiden sarja jatkui aina kesään 2018. Näiden kasettien jälkeen, marraskuussa 2018 julkaistiin "18" CD, joka sisälsi uudelleenäänitettyinä versioina kokoelmahenkisesti 18 tekijöidensä mielestä parasta esitystä noilta yhdeksältä kasetilta. 

Se on vain pysyvää piirtää kuvan kasvaneesta yhtyeestä. Missä 18 kokosi yhteen oman aikajanansa realismin, edustaa Se on vain pysyvää tuota juuri täysi-ikäistynyttä entiteettiä kokonaisempaa ja itseensä luottavaisempaa yksilöä nimeltä Huolet ja Murheet. Rusin ja Solkion teksteissä on havaittavissa aiempaa enemmän olemassa olevan maailman hyväksymistä. Todelliset kokemukset ja olemassaolon turhuus. Arkirealismi tapahtuneiden asioiden synnyttämien, suurtenkin, tunteiden kera on läsnä. Se, millaisessa maailmassa elämme. Huonoine ja hyvineen. Pilkahduksia molemmista on olemassa. Kuten ihmiselämään kuuluu. Musiikillisesti sävellystuotanto on aiempaa uskaliaampaa. Levyllä on mahdollista havaita tunnelmia varhaisesta goottirokista, mietoja vivahteita 70-luvun progressiivisuudesta ja vaikutteita moderneista punkrokin sekä indierokin sanansaattajista. Jotain uutta, jotain vanhaa ja merkittävissä määrin huolta ja murhetta. Tietyissä tilanteissa duaalisuus ja toistaminen todella syventää koettua tilaa. Kaikesta lakonisuudestaan huolimatta. Kukaan ei pääse pakoon sitä tosiasiaa, että vain yksi asia on pysyvää. Kaikki muuttuu. 

Äänitystuotannollisesti levy edustaa myös uutta vaihdetta yhtyeen elämässä. Tällä kertaa äänimaailma on kuulaampi ja selkeämpi kuin aiemmin. Vaikka kyseessä onkin perinteinen laulu, kitara, basso ja rummut -rock-kokoonpano, on levyn kuuntelukokemuksesta odotettavissa hyvää. Tai niin ainakin uskomme. Tuotanto on alusta loppuun yhteen itsensä käsialaa. Äänitys on toteutettu talvipäivänseisauksen aikaan 2019 Orimattilan Artjärvellä ja jälkituotanto on tehty Varsinais-suomessa. 

LINKIT:
Spotify
Apple Music
Youtube
Bandcamp
Facebook
Instagram

 

11. Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk)

Tarinan jatkoa Whatever Motherfuckersista… 

Kesäprojektiin löytyi toiseksi kitaristiksi netin kautta Arttu. Laulaja Valtteri löytyi tuttavapiiristä ja natsasi välittömästi. 

Kesä 2019 meni soitellessa ja biisejä tehdessä. Bändiltä puuttui nimi, eikä mikään oikein kolahtanut. 

Syksyllä bändi osallistui Turku punkfutikseen ja ensimmäinen peli bändillä oli Kupittaan lintupuistolla klo 13. 

Bändi oli paikalla mutta ketään ei näkynyt. Toimijat olivat päättäneet mennä sateen takia pubiin mutta kukaan ei kertonut sitä bändille… 

Siinä se nimi oli…Lintupuisto klo 13!!  

Poraa läpi pään EP:n äänitysten jälkeen Arttu kiitti ajasta ja palasi omien yhtyeidensä pariin.  

No Lintupuisto oli alkanut elää omaa elämää eikä hommaa haluttu lopettaa, niin kitaristiksi ystävällisesti suostuteltiin treenikämpille vahingossa eksynyt Turkulaisen legendaarisen punkbändi Sininen Kondomi rumpali Sakari. 

Siitä on eri näkemyksiä miten asia hoidettiin mutta lopputulos on se että nyt bändi on valmis. Valitettavasti koronavirus vei kaikki kevään jo sovitut keikat joten ensimmäinen keikka odottaa edelleen korkkausta.

Lintupuisto Klo 13: 
Valtteri : laulu 
Jani : kitara 
Sakari : kitara 
Tony : basso 
Tommi : rummut

LINKIT:
Spotify
Facebook
Bandcamp
Instagram
Youtube

 

12. Rami Rafael (Laitila, iskelmä)
Biisistä: Vaan luovuta en, koskettava tarina joka osuu ja kolahtaa tähän hetkeen todella hyvin. 

Teemme keikkaa noin 100 keikan vuosivauhdilla ympäri Suomea, laivoilla meitä voi nähdä useasti niin Turun kuin Helsingin linjoilla. Keikkaa teemme Rami Rafael & Valentinot nimellä. Soitamme keikoilla musiikkia laidasta laitaan Tapio Rautavaarasta Cheekiin.

Olen valittu kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon Seinäjoen tangomarkkinoilla, lisäksi olen saanut olla mukana vuosien varrella upeissa isoissa projekteissa niin teatterin kuin konserttien merkeissä.

LINKIT:
www.ramirafael.net 
www.saminieminen.fi
www.pianisti.fi
www.ohjelmanurkka.fi 
Facebook: rami rafael 
Youtube Rami Rafael  

PARASTA KOTIKULMILLA:
Ehdottomasti Laitilan Kukko-olut!

Laitilan ravintolakulttuuri on aika minimaalista, mutta tähän pakko vastata Laitilan legendaarinen kievari, jossa itsekkin 16-vuotiiaana poikana tein ekat tanssikeikat.

 

13. Sysi & Savi (Loimaa, rock)
Sysi & Savi on vuonna 2014 Loimaalla perustettu rockhybridi. Hommat lähtivät liikkeelle jonkunmoisena progressiivisena rockabillycorena, mutta 20-luvulle saavuttaessa moinen eksoottinen kuvaus yhtyeen genrestä on hieman haalistunut. Soutu on käymässä koko ajan raskaammaksi ja taivaan ylle on muodostumassa entistä tummempia pilviä. Lupsakoita hanttapulejahan nämä pelimannit ovat, joten synkän horisontin valaisevat kyllä ajoittain salamat ja strobovalot. Elämä Suomen Loimaalla muistuttaa saippuaoopperaa, mutta tästä huolimatta Sysi & Savi kokee olemansa enemmän nordic noir.  

Yhtye keikkaili ensimmäisinä vuosinaan lukuisissa maakunnissa, räjäytti renkaita moottoriteillä ja sai kotipaikkakunnaltaan yllätyksekseen taiteen kannustusapurahan vuonna 2016. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive omalla levymerkillään keväällä 2019 ja saavutti näin yhden virstanpylväänsä. Elävien kuolleiden askeleet päätyivät kuitenkin nopeasti takaisin maan alle. Vuonna 2020 kelmeä kalman haju on muuttunut hattaran, paukkumaissin ja tuoreen veren sulotuoksuun, bändin julkaistaessa vuosikymmenen ensimmäisen sinkkunsa Karnevaali. Yhtyeellä ei ole vuosikausiin ollut tulevaisuutta, mutta silti se löytää itsensä joka kerta nykyhetkestä.  

LINKIT:
Karnevaali (Fanlink.to)
Youtube
Facebook
Instagram: @sysisavi

PARASTA KOTIKULMILLA:
Sysi & Savi juo oluensa missä tahansa Loimaan baareista, mutta ensimmäisen keikkansa se heitti Bar Edgarissa joulukuussa 2014. Yhtye juo luonnollisesti mieluiten Loimaan Panimon Savi olutta, vaikka yhteys onkin sattumaa. Riittävän monta Savi -olutta nautittuaan yhteen voi löytää harhailemasta Eksyssuolla huutelemassa hävyttömyyksiä Ypäjän rajan puolelle.  

TUE!
Sysi & Savi tervehtii mitä iloisimmin kaikkia, jotka antavat itsensä vietäväksi tuon maailman ensimmäisen kyläpahasen bändin mukaan suoratoistomaailmassa, levykaupoissa tai keikoilla.

 

JAKSO KATSELTAVISSA MYÖS YOUTUBESSA!

 

JAKSON AJASTUS

0:00:00 Intro 

0:01:38 Softcore Suicide (Turku, rock) 

0:06:34 Kallablöös (Rauma, bluesrock) 

0:10:07 Annika Nord (Turku, poprock) 

0:16:44 DJ Tikari (Turku, rap) 

0:21:06 Whatever Motherfuckers (Turku, punk) 

0:24:25 Haastattelussa Petri Matero – Onnistunut Spotify-pitchaus 

0:33:21 Crackwhore (Turku, punk) 

0:35:39 Matero (Helsinki, rock) 

0:41:39 Mind Abduction (Rauma, progemetal) 

0:47:25 Hämyrä (Turku, proge) 

0:54:26 Haastattelussa Petri Matero – Family in Music 

1:02:13 Huolet ja murheet (Turku, punk) 

1:04:57 Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk) 

1:10:13 Rami Rafael (Laitila, iskelmä) 

1:15:14 Sysi & Savi (Loimaa, rock) 

1:24:33 Outro

Leave a comment