Episodi XIII – Haastattelussa Teemu (Sysi & Savi) 

Juttelemme Teemun kanssa Sysi & Savin uudesta "Karnevaali"-singlestä, bändin uudesta suunnasta, musiikin tekemisestä Loimaalla ja koronan aikana, sekä monesta muustakin asiasta tutun leppoisaan tyyliin.

Jakso on nähtävissä myös Youtubessa.

Sysi & Savi on vuonna 2014 Loimaalla perustettu rockhybridi. Hommat lähtivät liikkeelle jonkunmoisena progressiivisena rockabillycorena, mutta 20-luvulle saavuttaessa moinen eksoottinen kuvaus yhtyeen genrestä on hieman haalistunut. Soutu on käymässä koko ajan raskaammaksi ja taivaan ylle on muodostumassa entistä tummempia pilviä. Lupsakoita hanttapulejahan nämä pelimannit ovat, joten synkän horisontin valaisevat kyllä ajoittain salamat ja strobovalot. Elämä Suomen Loimaalla muistuttaa saippuaoopperaa, mutta tästä huolimatta Sysi & Savi kokee olemansa enemmän nordic noir. 

Yhtye keikkaili ensimmäisinä vuosinaan lukuisissa maakunnissa, räjäytti renkaita moottoriteillä ja sai kotipaikkakunnaltaan yllätyksekseen taiteen kannustusapurahan vuonna 2016. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive omalla levymerkillään keväällä 2019 ja saavutti näin yhden virstanpylväänsä. Elävien kuolleiden askeleet päätyivät kuitenkin nopeasti takaisin maan alle. Vuonna 2020 kelmeä kalman haju on muuttunut hattaran, paukkumaissin ja tuoreen veren sulotuoksuun, bändin julkaistaessa vuosikymmenen ensimmäisen sinkkunsa Karnevaali. Yhtyeellä ei ole vuosikausiin ollut tulevaisuutta, mutta silti se löytää itsensä joka kerta nykyhetkestä.

Leave a comment

Add comment