Episodi XXII – Karjala & Pohjanmaa 

Karjalassa ja Pohjanmaalla ei hirveästi anteeksi pyydellä, sillä kattaus on kaikista maakuntakierroksistamme rankin – kevyimmästä päästä löytyy goottirockia ja popmetallia! Mutta niin vain taas tämä nippu bändejä todistaa miten tasokasta, persoonallista ja mieleen jäävää musiikkia tahkotaan suurten rahoittajien hyppysten ulkopuolella. Mikä tahansa näistä bändeistä voi olla se seuraava iso juttu, ja meille on kunnia heidät teille esitellä!

01. Memoremains (Seinäjoki, metalli)
© Riku-Pekka Lappalainen

Add together catchy pop melodies, headbanging metal riffs, groovy disco beats and a hint of symphonic epicness and you have the recipe for Memoremains. 

Mixing the most fertile elements of metal, pop and disco, Memoremains has created a recognizable sound that stands apart from similar artists in the genre. While the influences echo clearly throughout their music, Memoremains brings something new, creative and refreshing to the scene. 

The quintet is a fury on the stage and their soldout debut gig at Bar 15 was chosen as "The Best Gig of the Year at the Venue". Since the very first show, the road has already taken the group to a European tour and summer festivals in Finland - including Provinssi, one of the biggest festivals in Finland. 

Year 2019 was a rollercoaster and climaxed to gigs and a new single. Always flirting between metal and pop it was probably just a matter of time when this genre bending band would release their first pop cover song. Sorry! 

2020 Memoremains wastes no time and is fiercely working on their debut album after COVID-19 cancelled all the spring and summer gigs. A series of singles was released to support the album including Pounding Heart, Bring It On and Eternal Fame! The stage is set for the release of The Cost of Greatness!

Keikat:  

5.12.2020 Rytmikorjaamo, Seinäjoki w/ Battle Beast 

LINKIT
Kotisivu
Instagram
Facebook
Twitter
Youtube 
Spotify 

 

PARASTA KOTIKULMILLA
Seinäjoella on aika kattavat livemusamahdollisuudet. Monissa paikallisissa baareissa saattaa ihan vahingossakin törmätä johonkin orkesteriin. Keikkoja järjestellään paljon. Myös festareita tietysti löytyy kesällä isoa ja pienempäänkin! 

Parhaat keikkapaikathan ovat Seinäjoella tietysti Rytmikorjaamo ja Bar 15! Rytmikorjaamolta löytyy monenmoisia bändejä ja artisteja läpi vuoden. Sitten jos vähän intiimimpää kellaritunnelmaa haluaa, niin kantsii tosiaan suunnata Warttibaariin. 

TUE

Meillä aukeaa kotisivuillemme Memoremains Shop ihan lähiviikkoina, eli parhaiten tuette bändiä tilailemalla sieltä suoraa Memoremains-merkkareita. Toimintaa pystyy tukemaan tietysti myös keikoilla käymällä ja musaa luukuttamalla!

 

02. RiESA (Seinäjoki, punkmetal)
© Tomi Salminen

RiESA sai alkunsa 2018 kun vanhat kaverit perustivat uuden bändin. Yhteistä historiaa ja yhteisiä projekteja on ollut pikkupojista asti. Tyyli muotoutui paljon debyyttialbumin tekoprosessin aikana ja studiosta lähti huomattavasti määrätietoisempi bändi kuin sinne meni.

Jo debyytin jälkeen päästiin keikkailemaan hyvin ja samalla taottiin uusia biisejä. Palaset loksahtivat kunnolla kohdilleen kun Pahasta- biisi syntyi. Vahva visio ja into synnytti Paholaisen musiikkia- EP:n, jota bändi pitää ensimmäisenä valmiina versiona bändistä. Hullut hurtat- sinkku striimasi hyvin ja Pahasta- video valittiin kisailemaan Oulun musiikkivideofestivaaleille. Bändi huomioitiin hyvin eri medioissa, yhdessä arviossa ärsyynnyttiin kun genreä ei saatu tarkasti määriteltyä ja toisessa tituleerattiin edelläkävijäksi. Bändi oli molemmista innoissaan. Keikkoja riitti, sana levisi ja biisihanat olivat auki.

Toinen pitkäsoitto Olipa kerran Sikakylä on hyvin erikoinen ja härkäinen satu. Konseptialbumi ilmestyy 11.9. ja sitä pohjustaneet sinkut ovat saaneet hyvän vastaanoton. Myös musiikkivideoihin paljon panostava bändi ylitti itsensä Circus Colosseum- videolla. Levynjulkkareita vietetään Nummijärven Motosoundissa kera Kotiteollisuuden. Loppuvuodesta keikkaillaan niin paljon kuin mahdollista ja suunnitellaan jo ensi vuoden kuvioita. 

LINKIT
Spotify
Youtube
Facebook
Instagram
Levykauppa X 

PARASTA KOTIKULMILLA

– Hyvä sijainti, helppo lähteä keikalle minne päin tahansa. 

– Kovin oma keikkakokemus on ollut Kultainen Kulaus- ravintolan parkkihallissa järjestetty punk- ilta. Miljöö täydellinen, tupa täynnä ja kaikki toimi. Toivottavasti jatkavat vastaavien iltojen järjestämistä kun tilanne normalisoituu. Rytmikorjaamo on hieno keikkapaikka, Mallaskosken panimoravintolassa kannattaa käydä kesällä kaljalla.  

TUE

Jos meno maistuu niin kuunnelkaa, se tässä se oleellisin. Toivottavasti nähdään keikoilla!

 

03. Nameles (Lappeenranta, metal)

Nameles on vuonna 2016 perustettu metalliyhtye lappeenrannasta. Riku myllymäki laulajakitaristi, leadkitaristi jesse kojo, basisti joni pakarinen ja rumpalina toimii eetu kamunen. 4 vuotisen uran aikana yhtye on äänittänyt räsynukke nimisen ep.n, omakustanne täyspitkän kohtalo ja kasvu nimisen singlen. Keikka kalenterikin näyttänyt ihan hyvältä siihen nähden että tehdään aivan kaikki itse. Seuraavan kerran meidät näkee lavalla 11.9 mikkelissä ja lokakuussa joensuussa. Ja tietenkin varmistettuna paikka nummirock 2021 lavalla ensi kesänä. Paikka aukesi kaaoszinen bändikilpailusta. Tuska-torstai kilpailuun ollaan osallistuttu 2 kertaa ja 3 kertaa päästiin soittamaan vuosina 2019 ja 2020. Pisin saavutus siinä kilpailussa oli semifinaalit helsingissä.

Meillä on single odottamassa että se laitetaa levy-yhtöihin ja toivotaan että nappaa, koska kappale on sen verran kova että ei ole enää järkeä ainakaan tässä vaiheessa julkasta omakustanteisesti.

LINKIT
Spotify 
Facebook
Youtube

PARASTA KOTIKULMILLA

Lappeenrantalaisen yhtyeenä mukavimmat paikat soittaa ovat totem ja lucky monkeys. Molemmat ovat yhtyeen jäsenten kantapaikkoja.

TUE

Paras tapa tukea meitä on tulla keikoille, seurata somekanavia ja kuunnella meidän musiikkia.

 

04. PaleSloth (Joensuu, stoner/sludge-metal)
Paleslothin historia kantaa pitkän ajan taakse. Ensimmäinen bändin esiaste lienee ollut olemassa jo silloin, kun veljekset Samuli ja Joonas Myller innostuivat 2000-luvun alkupuolella tarttumaan kitaraan ja rumpukapuloihin osittain oman isänsä musiikillisen harrastuneisuuden ja painostuksen vuoksi. Kaksikko on soittanut keskenään käytännössä aina, ja teoriassa sen visio bändistä on elänyt kauan sen mukana. Alkusysäys varsinaiselle bänditoiminnalle lähti kuitenkin Joonaksen ja Simo Puustisen (nykyisin Decrowned-bändin kitaristi) yhteisistä musisoinneista, joihin liittyi hyvin pian mukaan myös Samuli. Vuosien 2007-2008 aikana Palesloth oli kasvanut sen verran, että veljesten ja Simon lisäksi bassoa hakkasi Arttu Laakkonen. Tuomas Lautanen hyppäsi ensimmäisen kerran bändin vokaaleihin samoihin aikoihin. Tuolloin kaikki bändin jäsenet olivat vielä saman kylän alueelta Kiihtelysvaarasta. 

– Käytiin aikaisemmin kaikki samaa peruskoulua, joten sitä kautta tunnettiin toisemme ja musiikilliset mieltymyksemme, joten oli loogista, että ajauduttiin yhdessä saman katon alle fiilistelemään instrumenttien kera. Taisi touhu tuolloin olla vielä enemmänkin covereiden soittamista kuin omien biisien sahaamista. Mahtoi meillä olla kolme omaa biisiä ja muuten soiteltiin Slayer-, Kreator– ja Sepultura-osastoa. Rässipainotteisesti lähdettiin siis liikenteeseen! 

Hommat eskaloituivat kuitenkin ajan saatossa sen verran, että porukka alkoi sinkoilla omiin suuntiinsa osittain erimielisyyksien takia mutta myös osaltaan opintokiireiden ja työkiireiden myötä. Myllerin veljekset jäivät jälleen pitkäksi toviksi soittelemaan keskenään, mikä oli varmasti se suurin alkusysäys sille, että rässin sahaaminen sai jäädä, ja he alkoivat keskenään vääntää enemmän sellaista, joka tuntui omalta. 

Aikaa vierähti taas vuosia. Vuoden 2017 loppuun mennessä bändi oli saanut taas uutta verta ja lihaa joukkoonsa. Tällä kertaa veljesten lisäksi bassoa työsti Jaakko Saavalainen, ja toiseen kitaraan hyppäsi veljesten isän humppabändissä vaikuttava Jani Pulkkinen. Biisejäkin oli siunaantunut seitsemän kipaletta, jotka olivat kutakuinkin valmista kauraa pientä hieromista lukuun ottamatta. Alkuperäinen visio oli, että Samuli hoitaisi kitaran lisäksi vokaalit, mutta bändi päätyi kuitenkin kysymään, vieläkö Tuomas Lautasta kiinnostaisi lähteä kokeilemaan. 

– Tuomasta kiinnosti, ja pitkälti sillä tiellä ollaan, ja samalla poppoolla ollaan yhä jatkamassa toimintaa. Hyvin pian biisien isojen linjojen varmistuttua hypättiin vuoden 2018 alkupuolella Joensuun GURU-studioon äänittämään ensimmäistä täyspitkää. Koko homma tehtiin omakustanteisesti, digitaalijakelussa avitti Samsara Records. Paleslothin ensimmäinen täysipitkä ”The Burden of Existence” julkaistiin 1. päivä kesäkuuta vuonna 2018. 

– Pähkinänkuoressa Paleslothin biisit saavat usein alkunsa Samulin ja Joonaksen keskinäisistä ideoinneista. Koko ensimmäinen levy on Samulin ja Joonaksen kädenjälkeä lukuun ottamatta Janin kitarasooloja. ”The Burden of Existence” -rieskan punainen lanka kulkee vahvasti ihmisyydessä. Tietynlaista inhorealismia, ihmisyyden peili, draaman kaari kulkee kutakuinkin siemensyöksystä kohti helvettiä. 

– Emme ole kauhean mielellään halunneet määritellä itseämme kovin tiukasti mihinkään genreen. Jäsenten musiikilliset idolit sekä suurimmat vaikuttajat löytyvät kuitenkin vahvasti tuolta stoner/sludge-metallin syvistä syövereistä, ja olemme pyrkineet ammentamaan noista sfääreistä mahdollisimman paljon omaan tekemiseen unohtamatta kuitenkaan sitä halua toteuttaa omaa juttuamme. 

– Tavoitteenamme on keikkailun lisäksi saada mahdollisimman tehokkaasti uutta materiaalia pihalle. Istutaan parhaillaankin studiossa tätä haastattelua kirjaillessa. Ensimmäinen albumi oli tietynlainen ”wrap-up” pitkän ajan historiaa, joka oli aika saada yksiin kansiin ja ulos luolastaan. Nyt on hyvä keskittyä tyylimme kehittämiseen uuden materiaalin muodossa. Toistaiseksi ei olla vielä Joensuuta kauemmaksi keikkailtu, mutta tähän mennessä jokainen keikka on ollut hyvä ja ikimuistoinen kokemus. Yleisöltä on tullut ”high fivejä” ja energiastamme on pidetty, mikä on ollut toki iloinen yllätys. Varsinaisia huonoja kokemuksia ei ole vielä vastaan sattunut. – Toivotaan, että sellaisiakin tulee, kaikki on kotiin päin! 

Seuraavan kerran Paleslothin möyrintää pääsee kokemaan livenä 23. päivä maaliskuuta Joensuun La Barressa. 

Palesloth 

Tuomas Lautanen – vokaalit 

Joonas Myller – rummut 

Jaakko Saavalainen – basso 

Jani Pulkkinen – kitara 

Samuli Myller – kitara/laulu 

 

Julkaisut 

”The Burden of Existence” (2018)

LINKIT
Facebook
Youtube
Spotify
Bandcamp

PARASTA KOTIKULMILLA   

Paikallislehtemme Karjalaisen haluan nostaa pedestaalille kun tekivät mukavan jutun meistä taannoin paperilehteen ja interwebsteriin myös. Juttu löytyy täältä.   

Ei maha Kiihtelysvaaraan paljon kummasia lempiseikkoja mahtua :D Vasta poltettu kirkko meiltä löytyy! Tule ja koe! Kuoleva kyläpahainen on sopiva taiteellinen indikaattori tän tyyppisen musiikin tekemiselle. Joensuun ehdoton ykköskeikkapaikka on La Barre ja siellä on tullut useamman kerran PALESLOTH remmin kanssa tanssahdeltua lavalla.  

TUE

Paras tapa tukea toimintaamme on ostaa EP levykäistä bandcampimme kautta / striimata niin pirusti kapitalismin luomissa striimauspalveluissa. Mielekästä toki myös jos joku joskus keikallekkin eksyy.

 

05. Killing Attack (Joensuu, metal)
Killing Attackin historia alkaa alkuvuodesta 2015 jolloin nykyisen kokoonpanon laulaja/kitaristi ja rumpali muuttivat aikaisemman bändinsä nimen ja musiikkityylin nykyiseen Thrash metallin. Sittemmin bändiin on liittynyt soolokitaristi ja basisti vaihtunut nykyiseen. Nykyinen kokoonpano on ollut kasassa tammikuusta 2016. Bändi on vuosien saatossa keikkaillut Joensuun alueella ja viime vuonna myös ensimmäinen Joensuun ulkopuolinen keikka Helsingin Roihuvuoressa. Julkaisuja on yksi demo-EP ja kaksi sinkkua ennen vuoden 2020 kesäkuussa julkaistua debyyttialbumia Decadence. Tulevaisuuden suunnitelmissa on mahdollisimman ankaraa keikkailua ja myöskin uusien biisien sävellystä. 

Killing Attackin kokoonpano: 

Atte Heikkilä: Kitara ja laulu 

Niko Parviainen: Kitara ja taustalaulut 

Arttu Heikkilä: Basso ja taustalaulut 

Panu Vuojolainen: Rummut 

LINKIT
Kotisivu
Facebook
Spotify
Instagram: @killingattackofficial
Youtube
Bandcamp

PARASTA KOTIKULMILLA

Joensuussa parasta on metallin soittajien yhteilöllisyys ja paljous 

Joensuussa keikkapaikkana ehdottomasti ravintola La Barre 

TUE

Paras tapa tukea on tietenkin tulla keikoille (seuraava Kuopion Ottopojassa 19.9.), ostaa levyjä Levykauppa Äx:stä, kuunnella musiikkia Spotifysta ja kehottaa kaveria tekemään samoin. 

 

06. MIrroria (Oulu, goottirock)

Mirroria on suomalainen goottirocki yhtye joka on perustettu Oulussa 1995. Ensimmäinen demo, joka jäi nimeämättä ja oikeastaan myös julkaisematta, äänitettiin alkuvuodesta 1996. Nauhalla oli vahvoja folk-vaikutteita. Jonkinlaista pienimuotoista mainetta nauha keräsi kasetilta kasetille levitettynä kuitenkin. 

   Toinen kahden biisin nauha äänitetttiin loppuvuodesta 1996. Se poikkesi hyvin paljon ensimmäisestä, sisälsi kaksi raitaa "The evil dream" ja "The path". Kyseessä oli eräänlainen kokeilu; raakaa industrial saundia ja hulluutta sekoitettuna. 

     Sen jälkeen seurasi seuraavan vuosituhannen alusta useita CDr-julkaisuja. 

Celestial signs (2002) sisälsi aika pitkälle akustiselle kitaralle perustuvia herkkiä goottipop-balladeja. Levyä miksattiin pitkään ja tunteella, ja sen miksaus meni aika lailla pieleen. 

Forever dead (2005) oli edeltäjäänsä huomattavasti rokimpi.  

The evil dream... The path (2006) oli eräänlainen kokoelma joka sisälsi bändin siihenastisen uran varrella äänitettyjä nauhoja hieman epäloogisesti sekoitettuna. 

Canticles of the damned (2008) oli iso harppaus oikeaan suuntaan. Melodista ja synkkää goottirokkia. 

So deeply lost (2009) oli hieman raskaampi ja tunnelmaltaan omituinen. 

Hidden in this lovely night (2009) oli tupla albumi sisältäen aika pitkälle akustisen, vaikka välillä säröisen rokkaavammankin, melankolisen sinfonian. 

Kolme edellistä julkaistiin samaan aikaan CDr muodossa syksyllä 2010. 

 God's images & Devil's reflections(2011) oli omituinen tunnelmaltaan, ja lisäsi vielä enemmän absurdia meininkiä Mirrorian musiikkiin. 

Has anyone heard about liberty..? (2012) Oli aika raskas ja industrial-vaikutteinen, ehkä Killing joke lähinnä kuuluu sieltä. 

Adore(2013) oli raastava ja demoninen, psykedeelinen ja kokeileva, päätti yhden aikakauden bändin historiassa. 

       Bändin ensimmäinen aito painettu cd oli Wind has brought the most beautiful snowflake (2017); jo kypsempään saundiin perustuva levy ja aika massivinen eepos.  

   Sitten seurasi vielä pari CDr-julkaisua: Moonlight - the silence of the dimensions (2017) oli tupla-CDr joka sisälsi yhtyeen julkaisemattomia nauhoja, ja sekä vanhan että uudelleen miksatun ja soitannoltaan hieman päivitetyn version Celestial signsistä. 

The Earth is Not pure oli tahatonta mustaa huumoria sisältävä, hieman jopa Ennio Morriconen tyylisiä sävellyksiä sisältävä CDr-julkaisu. 

Yhtyeen tuorein Dreams made flesh, God made God on aito painettu tupla-cd sisältäen paitsi uuden albumin myös yhtyeen edellisen The Earth is not pure-albumin. Tämä on hyvinkin omalaatuinen teos, varsinaista riffittelyä on suhteellisen vähän ja kuultavissa on myös deathrock-vaikutteet. Levyä voisi kutsua myös progressiiviseksi, mutta se on harhaa pääpainon ollessa pikemminkin hallitussa kaaoksessa. Levyn yhdestä biisistä "Night calls me sin" julkaistiin myös video Youtubessa. 

    Mirrorian tyyli on jatkoa – ja se on saanut vaikutteita sekä old school goottirock, deathrock post-punk bändeistä että uudemmista loistavista bändeistä. Yhtyeen musiikki on melankolista, abstraktia, psykedeelistä, surrealistista ja kokeilevaa. Silti mielestämme sopivampaa leimaa ei ole kuin goottirock vaikka sen rajoja venytetäänkin. 

     Vaikutteita olemme saaneet bändeiltä kuten Bauhaus, Fields of the nephilim, Siouxsie & the banshees, Joy division, varhainen Christian death, The Cure, Virgin prunes... Lista on pitkä. Myös uudempi goottimeininki on antanut vaikutteita. 

     Sanoitukset ovat runollista tajunnan virtaa sivuten mystiikkaa, dualismia, surua, rakkautta ja koko ihmisen tunteen kirjoa. Poliittista sanottavaa sieltä on turha etsiä, vaan jos siltä vaikuttaa se on henkilökohtaisella tasolla koettua raivoa yhteiskunnan fasistisia piirteitä kohtaan. Korkeintaan siis anarkismia, jos yhtään mitään poliittista. 

    Yhtye ei voi tehdä keikkoja kokoonpanon suppeuden vuoksi, mutta toivomme että tutustutte meihin. Ostan itsekkin kaiken musiikkini aitona ja fyysisenä ja toivomme että jos kiinnostutte, ostatte meidän musiikkia cd-muodossa. Iso osa vanhemmista levyistä löytyy netistä mm. Spotifystä. 

  Yhtye on jäänyt kolmen vuoden levytystauolle, ideoita kypsytellään ja toivutaan yhden yhtyeen jäsenen vakavasta käsivammasta.

LINKIT
Discogs.com
Spotify
Apple Music
Youtube

 

07. Garter Snake (Oulu, rock)

Garter Snake on pirteää ja hyväntuulista rock-musiikkia soittava yhtye Oulusta. Yhtyeen soundi nojaa tiukkoihin kitarariffeihin, nokkeliin sanoituksiin sekä naissolistin vahvaan ääneen. Kokoonpanon muodostavat Hannu (kitara), Veikko (basso), Henni (laulu), Ita (rummut) sekä Mikko (kosketinsoittimet). 

Garter Snake on julkaissut Penchant for Mischief nimeä kantavan EP:n, jolta on tähän mennessä lohkaistu musiikkivideosingleksi kappale Ménage à Moi. EP on kuunneltavissa kaikissa suurissa suoratoistopalveluissa ja musiikkivideo löytyy YouTubesta (linkit alla). 

Korona-pandemiasta johtuneen pakotetun keikkatauon olemme käyttäneet hyödyksemme ja säveltäneet lähestulkoon albumillisen uutta musiikkia, jota olisi tarkoitus lähteä pikapuoliin äänittämään studioon. Uutta Garter Snake -materiaalia siis luvassa, mahdollisesti vielä vuoden 2020 aikana!

LINKIT
Sähköposti: gartersnakeband@gmail.com
Facebook
Spotify
YouTube

PARASTA KOTIKULMILLA

- Parasta Oulussa on ehdottomasti rakastettu yöllinen olento, joka tunnetaan mystisenä Nakkifakiirina. Joka viikonloppu, tuulessa tai tuiskussa, tämä yön väsymätön ritari tuo hotdog-kärrynsä Rotuaarille ja tarjoilee 
  sieltä nakkisämpylöitä väsyneelle ja nälkäiselle juhlakansalle. Nakkifakiirin antimet ovat usein tarjonneet sekä unohtumattoman makuelämyksen, että paljon tarvittua energiaa kotiin raahustamiseen. 

- Paras menopaikka? 45 Special. Alakerta. Rokkidisco joka viikonloppu, taattua menoa. 
- Paras ruokapaikka? Kauppuri 5:sen gourmet-burgereita voi suositella varauksetta. 
- Paras keikkapaikka? Hevimesta tarjoilee hyvät puitteet ja runsaasti eri rock-genrejen ja ala-genrejen keikkoja (sekä edullista tanssijalanvoitelunestettä).

 

08. lieteAllas (Tyrnävä, rock)
Bändi kasattiin osin peukaloiden pyörittämisen, tekemisen puutteen takia ja luonnollisesti myös rakkaudesta musiikkiin TYRÄROKKIIN vuonna 2002, jolloin se muutamien reenien ajaksi toi yhteen perunapitäjä Tyrnävän silloin nuoret ja anarkistiset punkkarit. 

Heitä ei siihen aikaan löytynyt pienestä pitäjästä kuin trioksi asti, jollaisena bändi kuultiin ja nähtiin aina lokakuuhun 2011, jolloin se hankki riveihinsä Obelix Mädän. Mörinävoitoinen laulu jäi taustalle ja keulaan alettiin käyttää korkeampia ääniä biisien muuttaessa hieman suuntaa raskaampaan ja jopa suoraviivaiseen heavyyn punkkia unohtamatta. 

lieteAllas soittaa aina, kun niin sovitaan ja keikat ovat aina lupaus seikkailusta – tsekkaa TYRÄROKKI-live 2020 (linkki alla!!!) 

Aadolf: Basso, laulu 

Benito: Kitara, laulu 

Kemppainen: Rummut 

Obelix Mätä: Laulu 

LINKIT
Facebook
Youtube
Spotify
Youtube  

PARASTA KOTIKULMILLA

Hienoja keikka- ja ruokapaikkoja: 
https://www.facebook.com/ravintolaranni 
https://www.facebook.com/Tikankontti

 

09. Sonia Icaros (Tiisteenjoki, rock)
Mä olen Sonia Icaros, laulaja-lauluntekijä. Mun suurin missio on voimaannuttaa ihmisiä ja pitää heikompien puolta. Ehkä mä oon yhdenlainen Soturiprinsessa, joka ratsastaa hevosellaan paikalle kun joku tarvii lohdutusta tai tukea. En voi sietää epäoikeudenmukaisuutta tai väärää vallankäyttöä ja tulenkin väliin jos sellaista kohtaan. Siksi mä laulankin. Vaikuttaakseni ympäröivään yhteiskuntaan laulamalla rohkaisua niille, jotka tarvii sitä siinä hetkessä. (Oon tehnyt biisejä myös erilaisissa laitoksissa ja palvelukodeissa niiden ihmisten tarinoista.) 

Mun kynästä lähtee koskettavia tarinoita ja kauniita melodioita, teen suurimman osan musiikistani alusta loppuun saakka itse. Mun musiikki on taidevivahteista pop-rockia, jossa yhdistyy symboliikka ja syvälliset tarinat helposti kuunneltaviin sävelkulkuihin. Tanssi ja liiketaide on mulle rakasta ja mun biiseihin onkin tehty myös tanssikoreografioita. Näitä tullaan näkemään esimerkiksi mun tulevassa musavideossa. 

Käy kuuntelemassa, voisko mun musa koskettaa tai lohduttaa sua jollain tavalla! 

LINKIT
Kotisivu
Spotify 
YouTube Tyttö joka ei tarvitse ystävää 

Viimeisimmät hienot jutut ovat olleet esiintyminen Antti Railion kanssa Kuninkuusraveissa 2020, saimme laulaa siellä Maamme-laulun yhdessä. Olen myös säveltänyt Seinäjoen Kuninkuusravien teemabiisin "Oodi hevoselle", joka laulettiin Lahden viime vuoden kuninkuusraveissa Ketolan Oskun kanssa noin 30 000 henkilön yleisölle täältä

Lisäksi sain nyt heinäkuulle elämäni ensimmäisen taiteilija-apurahan omaan sävellys- ja sanoitustyöhöni Musiikin Edistämissäätiöltä. 

PARASTA KOTIKULMILLA

Etelä-Pohjanmaalla parasta on upea, puhdas luonto ja peltoaukeat. Täällä on tilaa olla ja hengittää vapaasti. Luoda rauhassa laulujaan lakeusmaisemassa. Kotikylässäni Tiistenjoella parasta on meidän oma levy-yhtiö Luovuuden Lakeus Records ja tietysti pankki, joka on mahdollistanut tämän kaiken. Myös retro-baari Tarina-Tupa on mainitsemisen arvoinen paikka, valtatie 66:sen varrella.

TUE

Paras tapa tukea toimintaani on käydä kuuntelemassa biisejä ja tilata vaikka albumini osoitteesta yhteys@soniaicaros.com. Myös ainakin Radio Pookista ja Järviradiosta voi toivoa minun musiikkiani soitettavaksi. 

Uusia biisejä on tulossa jatkuvasti ja olen myös kirjoittanut muille artisteille viime aikoina. Sitä työtä teen mielelläni oman artistiuteni lisäksi. 

Olen saanut kunnian päästä muutama vuosi sitten myös Suomen Musiikintekijät ry:n jäseneksi. Siellä saa olla kovassa seurassa ja sitä arvostan kovasti :). 

 

10. Glass Wipe (Kemi, punk)
© Jussi Tuominen/JT17_photography

Glass Wipe on: 

Mrs. La Dande - Laulu/Kitara 

Salvador Juan - Basso/Taustalaulu 

Dr. El Marco (Love) - Rummut 

-Glass Wipe on Kemistä Tampereelle ja Jyväskylään muuttanut punkbändi, joka jättää harvat kylmäksi livemeiningeillään tai kemiläisellä luonteillaan. Aiempiin vaikutteisiin verraten bändi on nykyään lähemmäs Skeittipunkkia energisyydellään ja tempoillaan, ynnä muilla musiikillisillä pensseleillään. 

     Glass Wipe on perustettu vuonna 2013 bändin "etuasteen" tullessaan tiensä päähän. Bändiin liittyi Salvador Juan ja Danden pitkäaikainen soittokaveri Dr. El Marco (Love) molemmat aluksi tuuraajina, lopulta muodostaen bändin nykyisen/voimassa olevan kokoonpanon keväällä 2015. 

     Bändille on aina ollut tärkeintä keikkailu, ja siinä bändi on parhaimmillaan. Kuluneen seitsemän vuoden aikana yhtye on ehtinyt tehdä noin sata keikkaa yli kymmenellä paikkakunnalla. Bändistä onkin tullut yksi tutuimmista nimistä Suomen skeittipunkkiskenessä Suntracen, Teresa Banksin, Kurituksen ynnä muiden rinnalla. Glass Wipen toimintaa tuetkin parhaiten käymällä keikoilla ja kuuntelemalla heidän musaansa! 

      Seuraavan levyn teko ja äänitys aloitetaan lokakuussa 2020, jolloin uuden Glass Wipen musiikin odotus saa alkaa! 

ERITYISET KEIKAT ym. MERKITTÄVÄT TAPAHTUMAT: 

-HKI Skepu Fest 2019 (ensimmäinen suomessa), esiintynyt lähes kaikissa kemiläisissä tapahtumissa 2013-17 + kesävisiitit, DANDEFEST (oma festivaali Kemissä), keikat Kannuksen MONARILLA, S.kärt studio-livesessio (Fast Decade Records), lämppäyskeikkoja mm: Tryer, Jaakko & Jay, Flesh Roxon, The Scum Orchestra, Madcraft, Softengine jne. Keikkailu ympäri Suomea aina Kemistä Helsinkiin ja Turusta Kotkaan jo usean vuoden ajan! 

-Bändin haastattelu Saundi-lehdessä. 

-2 täyspitkää levyä Rabbit Hole (2015), Grateful & Allergic (2018). Kolmas levy 2021. 

-1 ep Franklin? (2013) 

-1 julkaisematon elokuva ;) 

LOPUKSI: Kiitos Tuspe, Mika Puro, Takitsu, Saukin Koriskenttä, Urbanpark ja HapagLoydi, ja äidit ja isät, kaverit ja opettajat, sekä Kemin loistavat open stage jamit. Paras menomesta Kemissä siis Ankkurin ja Sisäsatamat Open Stage -jamit missä ikinä ovatkaan! 

LINKIT
Instagram 
Facebook
Bandcamp 
Spotify 
Youtube 
Youtube, vol. 2 

 

Ajastus 

0:00:00 Intro 

0:01:07 Memoremains (Seinäjoki, metalli) 

0:08:16 RiESA (Seinäjoki, punkmetal) 

0:13:17 Nameles (Lappeenranta, metal) 

0:18:00 PaleSloth (Joensuu, stoner/sludge-metal) 

0:23:05 Haastattelussa Petri Varis (vastaava tuottaja, Ilosaarirock) 

0:34:37 Killing Attack (Joensuu, metal) 

0:39:55 Mirroria (Oulu, goottirock) 

0:44:03 Garter Snake (Oulu, rock) 

0:48:22 lieteAllas (Tyrnävä, rock) 

0:52:56 Sonia Icaros (Tiisteenjoki, rock) 

0:59:00 Glass Wipe (Kemi, punk) 

1:04:49 Outro

 

Leave a comment