Episodi II – Pirkanmaan helmet! 

Koko jakso kuunneltavissa ja ajastus tsekattavissa tämän blogin lopussa!

Ensimmäisessä maakuntajaksossamme sukellamme pintaa syvemmälle kalastelemaan firmamme syntysijojen, Pirkanmaan indiemusiikin helmet. Hyvä musa on hyvää musaa. Olkoon sen taustalla iso markkinointikoneisto tai viimeisiään vetelevä, savuava Windows XP-läppäri sinun makuuhuoneessasi. Koska ensin mainitulla musalla on jo rahakkaat puolestaanpuhujat leirissään, keskitymme täällä antamaan äänen sille skenelle josta se seuraava iso juttu ponnistaa. Ehkä kuuletkin jo heti tässä ensimmäisessä jaksossa seuraavan HIMin, Cheekin, Haloo Helsingin tai Sunrise Avenuen? Sen voimme jo tässä vaiheessa luvata, että pelkästään se mitä tässä jaksossa kuulemme PIrkanmaalta, on todellista rautaa. Indiemusiikki toden totta ei jää millään osa-alueella radioaalloilla ja soittolistoilla soivaa musiikkia jälkeen. Päinvastoin, tämän jakson kasattuamme ihmettelemme vielä entistä enemmän onko mitään syytä palata kuuntelemaan isojen markkinointikoneistojen, radioaaltojen ja algoritmien meille työntämää musaa. Joten vetäkää henkeä, pitäkää nenästänne kiinni ja sukeltakaa kanssamme uusiin syviin ja helmeileviin vesiin!

Musan lisäksi ohjelmassa otteita haastattelusta NCB:n Ulla Herpmanin kanssa. Hänen kanssaan keskusteltiin fyysisten levyjen julkaisun yhteydessä huomioitavasta luparallista, joka ei loppujen lopuksi olekaan niin ylivoimainen mörkö jolta se aluksi ehkä vaikuttaa. Koko haastattelu on kuunneltavissa sivuiltamme sekä Applen, Spotifyn ja Youtuben podcast-formaateissa. Kyseessä on podcastimme Episodi III.

01. Evil Bastards from Hell – Satan's Minions (Valkeakoski, glam rock)

Evil Bastards From Hell on saatanallisen iskevää 80's -tyylistä glam metallia modernilla otteella.  
Bändi alotti minun (Velkku) ja veljeni (Veijo) makuuhuonerokkiprojektina 2009 Valkeakoskella. Tyylejä käytiin läpi Motörhead/Ramones-plagiaatiosta funkiin, mutta löydettyämme glam metal -hommelit n.2014 ollaan edelleen sillä tiellä.  
2016 julkasimme kokopitkän levyn vielä ihan kaksistaan, mutta samana vuonna saatiin basisti Kim ja Nas rumpuihin, molemmat minun vanhoja rinnakkaisluokkalaisia yläasteelta. Väännettiin koko bändin voimin viiden biisin EP joka julkaistiin 2018. Lisää kamaa on sävellyksen ja sovituksen alla! 
Ollaan keikkailtu vuodesta 2016 ja ainakin parikymmentä esiintymistä on takana. Mieleenjäävimpinä keikkoina henk.koht. varmaankin bändikisa Lohjalla, missä oli yleisönä vain muut bändit, ensimmäinen ulkoilmakeikka Lempäälän Myllyrannassa sekä eka kerta Jack The Roosterissa Tampereella, paikka jossa on itse käynyt katsomassa lempibändejäni.
 

LINKIT:  
Linkit musaamme ja some-sivuille löytyy täältä

PARASTA KOTIKULMILLA: 
– Parasta Valkeakoskella on bändikämpän halpa vuokra...  ei vaan, kyllähän Koskissa on mukava asua kun löytyy palveluita keilahallista elokuvateatteriin ja juottoloihin ilman, että tarvitsisi lähteä Tampereelle asti aina viihtymään. Vuoden kohokohta Koskissa on eittämättä työväen musiikkitapahtuma, jolloin koko kylä herää eloon muutamaksi päiväksi. 
– Paras kuppila on varmaankin Panama, jossa ollaan varmaan neljä kertaa esiinnyttykin. Siellä on myös pizzauuni. 

TUE!:  
Yleensäkkin EBFH on edustettuna monella eri alustalla (Spotify, Youtube, mitä näitä nyt on), joten on myös paljon tapoja kuunnella/tukea yhtyettämme, muuta edelleen CD:n osto tukee meitä rahallisesti parhaiten, niitä löytyy täältä
Kannattaa myös seurata Facebook- ja/tai Instagram-sivuiltamme keikkauutisia.

 

02. Kaskas – Kaupunki ja sen valot (Viiala, poprock)

Kaskas Viialasta on ollut kasassa jo 12 vuotta, mutta vasta viime vuosina rohkeus ja innostus tehdä omaa musaa on syrjäyttännyt muun soittelun. Meitä on kolme kohta 30-vuotiasta naista, kitara, basso, rummut ja "erikoisuutena" rumpali on lead-laulaja. 
Soitetaan punkahtavaa suomirokkia, manserokin boxiinkin meitä on soviteltu.  Uutta musaa syntyy jatkuvasti, ja niistä pääsee nauttimaan meidän keikoilla. Toukokuulle luvataan uusi sinkku vähintään diginä! 

LINKIT
Spotify
Instagram
Facebook
Youtube

PARASTA KOTIKULMILLA
Viialassa kaikki on aika jees. Meillä on Viialassa aika paljon yhdistyksiä, joista viimeisimpänä Viialan Kulttuuriklubi lähti virkistämään kylän kulttuuritoimintaa. 
Viialan paras menomesta on se, missä sattuu olemaan jotain ohjelmaa, Pub Crossari tai Wanha holvi. 

TUE!:
Tulkaa meidän keikoille, koska meidän musa on parasta livenä! Keikkatiedot löytyy facesta, jota pystyy katselemaan kirjautumatta.

 

03. Markus Lapsi – Juhannuslavan laulu (Tampere, laulaja-lauluntekijä)

Markus Lapsi on syntynyt sooloprojektiksi erottautuakseen aiemmasta sooloprojektistani Pääskystä, joka on jo aikapäiviä sitten eskaloitunut varsinaiseksi orkesteriksi. Pöytälaatikkoni oli täynnä muuhun kelpaamattomia aihioita, joista sitten alkoikin muotoutua itsellekin kelpaavaa materiaalia, kun niitä ei yrittänyt laittaa aiempaan muottiin. Markus Lapsi on entistä avoimemmin henkilökohtaista musiikkia, kun aiemmassa musiikissani on vaihdeltu kertomusten ja erilaisten roolien välillä. Studiossa pyörii kuitenkin pitkälti samoja tekijöitä, kuin Pääskyssäkin vaikuttaa.  

Erityinen tapahtuma oli viime vuonna, kun pääsin ensi kertaa yksin esittämään näitä kappaleita SOM-lauluntekijäklubille Tampereen Maanalaiseen, joka on muuten myös itselle muutenkin tärkeä keikkapaikka. Silloin varmistui, että Markus Lapsestakin tulee pysyvä entiteetti. Tekeminen on kuitenkin vielä alussa ja tasapainottelua eri projektien välillä on tehtävä. Siinä on kuitenkin luomista edesauttava vapaus, joka syntyy, kun ei tarvitse änkeä ideoitaan vain yhteen muottiin. 

Markus Lapsen musiikki on päivätöissä sinnittelevän ja vielä monella tapaa keskenkasvuisen nuoren aikuisen vuodatuksia maailmassa, jossa on niin käsittämättömän paljon surua, murhetta ja huolta, että vain sarkastinen huumori ja pieni vinoilu suuntaan jos toiseen voi siinä auttaa. Kaikissa biiseissä on viestejä, jotka niiden kohteet toivon mukaan joskus hoksaavat ja ottavat itseensä - samoja sanoja ei näet uskalla kasvotusten sanoa. Juhannuslavan laulu on laulu ystäville, joita itse pidin tärkeänä ja joille uhrasin ajatuksen jos toisenkin, mutta harvoin vastakaikua saaden. Jollain pervolla tavalla kuitenkin haluaisin edelleen "voittaa" nämä ystävät takaisin. 

Tulevaisuudessa Markus Lapsi koittaa taas aktivoitua keikoille ja uutta musiikkiakin julkaistaan onneksi jo ennen kesää. 

LINKIT:  
Facebook
Spotify 
Instagram: @markuslapsi  

Musiikkia saatavilla myös suuresta osasta muita suoratoistopalveluita samoilla tiedoilla. 

PARASTA KOTIKULMILLA: 
Lempiasiani Tampereella on ehdottomasti tamperelainen pärisevä ärrä sekä loputtomiin venyvä sääääääää, jotka tekevät tamperelaisesta puheenparresta hauskaa ja tuntuvat näin kieli solmussa puhuvalle helpolta ja soljuvalta ääntää. 
Tampereen kovimmat keikkapaikat ovat ehdottomasti rohkealla ja määrätietoisella UG-meiningillä pyörivä Maanalainen sekä Vastavirta-klubi (ja erityisesti sen yläkerta) joissa on tullut monesti heitettyä ikimuistoisia keikkoja useammassa eri kokoonpanossa. Samat paikat ovat olleet myös kovin ystävällisiä, kun ovat päästäneet vielä toiseenkin kertaan lavojaan kuluttamaan.

TUE!:
Seuraa ja kuuntele musaa linkeistä!

 

Nokkonen – Palapeili (Mänttä, rankempi rock)

Nokkonen on rockyhtye, joka aloitti toimintansa vuonna 1995. 
Bändin kokoonpano on ehtinyt muuttua vuosien saatossa lukuisia kertoja ja omaa äänitettyä materiaalia on kerääntynyt jo usemman julkaisun verran. 
Musiikkityyli on poukkoillut (suomi)rockin, metallin ja progen välillä, alkuaikojen punkvivahteita unohtamatta. Aina yritetään kuitenkin luoda jotain uutta ja ihmeellistä, sillä kahta täysin samantyylistä äänitettä ei Nokkonen ole julkaissut. 

LINKIT: 
Kotisivu  
Soundcloud  

PARASTA KOTIKULMILLA:

Lempiseikka kotipaikkakunnallanne: Knoppi. Mäntästä on kokoonsa nähden kotoisin/lähtöisin hämmentävän paljon, enemmän tai vähemmän tunnettuja muusikoita. 
Esim.  
- RATTUS 
- Jari Yliaho (Juice Leskinen Grand Slam, Donna, Siberia) 
- Tapio Manninen (Donna, Mikko Alatalo) 
- Eero Peltonen (Kontra) 
- Hannu Savolainen (Laiskat auringossa) 
- Keijo Tuominen (Kikka) 
- Sami Ekholm (Heidi Kyrö) 
- Kari Bonden (Klamydia, Metuja) 
- Lord Satanachia (Azazel) 
- Tero Vuorinen (Lyijykomppania, Nokkonen) 

Musiikin ulkopuolelta mainitsemisen arvoinen anekdootti lienee mäntän oma poika, Risto Siltanen, 562:lla NHL ottelullaan. 
Paras Pubi: Kestikeidas (since 1966) Siellä ei suut kuiva.

 

05. Greenrose Faire – Brother Carry On (Tampere, folkrock)
Greenrose Faire soittaa taianomaista kelttihenkistä folk-rokkia vastustamattomalla asenteella ja meiningillä. Tamperelaiskuusikon musiikkia hallitsee Sallan kirkas lauluääni, ja sen ympärille viulut ja mandoliinit kietoutuvat rokkikompin kanssa omanlaiseksi kudelmakseen. Greenrose Faire kuulostaa eloisalta ja modernilta mutta silti herättelee kaipuuta vanhoihin hyviin aikoihin kun musiikki oli aitoa ja elämä kunnollista. 
Orkesteri viihtyy hyvin lavalla, ja on soittanut monenlaisia keikkoja nurkkapubeista konserttisaleihin ja tunnelmallisista teemahäistä kansainvälisille festivaaleille. Lokikirjasta löytyy mm. Fantasy Forest -festivaali Englannissa, useampi vierailu Elfia-festivaalilla Hollannissa sekä kymmenen vuotta putkeen Suomen suurimmilla keskiaikafestivaaleilla Hämeenlinnassa. Greenrose Faire myös järjestää Tampereen Tallipihalla vuosittain omaa minifestaria nimeltä Medieval Folk Fest. 

Jäsenet: 
Salla Rimmi – laulu 
Hanna Heinonen – viulu 
Niilo Sirola – busuki 
Meiju Enho – koskettimet 
Mikko Gynther – basso 
Tomi Hyttinen – rummut 

Tarina tähän asti: 
Lauluntekijä Tomi Hyttisen ja toisen perustajajäsenen Niilo Sirolan tiet kohtasivat hard-rock-bändissä. Kesti muutama vuosi ennen kuin tuli puheeksi että kumpikin fanittaa fantasiakirjallisuutta ja keskiaikarokkia, jolloin heti päätettiin siltä istumalta pistää uusi yhtye kasaan. "Kumpikaan ei ollut aiemmin tehnyt oikein mitään akustista musiikkia, joten koko kenttä oli auki ja oli hauskaa kokeilla kaikenlaista. Ainoana sääntönä oli että sähkökitaroita ei tähän oteta mukaan," Tomi muistelee. 

Talven aikana Niilon kotistudiossa lyötiin nauhalle levyllisen verran demoja ennen kuin bändin muiden soittajien etsintä alkoi. Tampereelta löytyikin joukko soittajia jotka olivat aina halunneet soittaa tämänkaltaista musiikkia mutteivät vaan tienneet sitä vielä. Viimeinen peruskivi loksahti paikalleen kun koelauluun saapui laulajatar Salla Rimmi, jonka kirkas soundi ja luontevan tarkka fraseeraus ratkaisivat valinnan noin viidessätoista sekunnissa.  

Orkesterin ensimmäinen täyspitkä albumi "Neverending Journey" julkaistiin 2011, ja sitä seurasi "My Home Is Where My Heart Is" 2013 ja "Feed the Flames" 2015. Vuonna 2017 yhtye vietti kymmenvuotisjuhlaansa, ja sen kunniaksi julkaistiin kokoelma "Decade of Songs and Stories" sekä CD:nä että nuottikirjana. Neljäs levy "Riders in the Night" ilmestyi 1.6.2018 hollantilaisen Friendly Folk Records -yhtiön kautta. Kokoonpanoon on joka levyn myötä tullut pieniä vaihdoksia, ja viides levy onkin juuri äänitysvaiheessa uudella ja kaikkien aikojen kovimmalla miehi- ja naisituksella. 

Greenrose Faire vie iloista musiikkia ja markkinahenkeä joka linnaan ja pitäjään ympäri maailmaa. "On ollut mahtava huomata millainen vaikutus musiikillamme on ihmisiin. Tuntuu niin kuin lauluissa oikeasti olisi taikaa," Salla heittää. ìMeidän piti jopa lopettaa "Raindrops"-kappaleen soittaminen ulkokeikoilla kun sen aikana aina alkoi sataa."

Lisätiedot ja yhteydenotot: 
Tomi Hyttinen 
+358 40 5454 208 
tomi@greenrosefaire.com 
keikat@greenrosefaire.com 

Keikoista sanottua: 
Aside from the fact that they are amazing musicians, and they seem to have a great talent for writing music that connects with the listeners, the one thing that I really want to point out about their performance is that they radiate fun. They enjoy their time on stage, they enjoy being together and playing together, and that shows! 
- CeltCast 28.5.2016 

Greenrosen esiintyminen nojaa pitkälti Salla Rimmin viehättävään lavaesiintymiseen ja upeaan ääneen, mutta ennenkaikkea erittäin kovaan, omaan biisimateriaaliin. 
- Keikkaguru 18.8.2014 

Nautin joka hetkestä. Olen aiemmin kuullut jotain vastaavaa, kun kuulin Blackmores Night -bändiä, jossa siis on vähän toimittu samoin, eli yhdistelty irkkuvaikutteita vähän rokahtavammin. Kiva todeta, että Greenrose Faire teki sen – miten sen nyt sanoisi – vähän paremmin. 
- Ilveksen pesä 10.10.2015 

Ja kuten jokaisella näkemälläni kyseisen bändin keikalla, tälläkin kertaa Greenrose Fairen jäsenet olivat iloisia, hyväntuulisia ja nauttivat lavalla olemisesta ja esiintymisestä. 
- Kulttuurikukkanen 5.12.2015 

LINKIT:  
Kotisivu  
Spotify  
Apple Music  
Youtube  
Bandcamp  
Facebook

PARASTA KOTIKULMILLA:
Eräs kotipaikkakuntamme Tampereen helmistä on Tallipiha. Sieltä löytyy suklaakauppaa ja kojua ja meille hyvin mieluinen esiintymislava. Siellä on aina ihan erityinen tunnelma jollaista ei heti kuvittelisi löytyvän noin kaupungin ytimestä. 

TUE!:
Meidän pienten musiikin "käsityöläisten" toimintaahan voi parhaiten tukea käymällä keikoilla, ostamalla levyjä tai muita muistoja merkkaripisteeltä, ja ennen kaikkea kertomalla hyvistä löydöistä epäsuomalaiseen tapaan ylisanoin kavereillekin, niin digimaailmassa kuin tosielämässä. 

 

06. Skygazers – Living Sun, Dreaming Moon (Tampere, powermetal)

Skygazers on vuonna 2018 Kitaristi Joni Jokisen perustama Power Metal yhtye Tampereelta. Bändi sai alkunsa Jonin sooloprojektista jonka materiaalin hän sävelsi ja sanoitti itsekseen ja alkoi äänittämään levyä Muusikoiden.netistä löytämänsä laulajan Heidi Valkaman kanssa. Äänitysten puolessa välissä kosketinsoittaja Henri Vekuna liittyi mukaan yhtyeeseen ja siitä asti tähän päivään yhtye on jatkanut tällä kokoonpanolla, samalla julkaisten 22.01.2019 ensimmäisen omakustanne albuminsa nimeltä "Call Of Eternity". Tällä hetkellä yhtye etsii Rumpalia joukkoonsa ja aikoo tähdätä heti sopivan tyypin löydyttyä keikkalavoille. Ja keikkoja yhtyeelle on jo tarjottukin. 

LINKIT:  
Facebook 
Youtube 
Bandcamp 

PARASTA KOTIKULMILLA:
- Lempiseikka kotipaikkakunnaltamme on ehdottomasti sen Upeat ja viihtyisät Puistot ja Luonto. 
- Paras ruoka kotipaikkakunnaltamme on tietenkin Tapolan Mustamakkara! Paras keikkapaikka kotipaikkakunnaltamme olisi tietysti South Park festarit ja sinne olisi siistiä päästä esiintymään tulevaisuudessa. 

TUE!:
Ehdottomasti paras tapa tukea bändiämme on levittää sanaa musiikistamme! Kuunnelkaa ja jakakaa linkkejä musiikistamme ja kun keikkaa tulee niin tule paikalle ja ota kaverisikin mukaan!

 

07. Iina Kuu – Morsiamen laulu (Tampere, popiskelmä)

Olen tamperelainen laulaja-lauluntekijä Iina Kuu 
Syksyllä 2016 tein ison päätöksen lähteä tavoittelemaan ”kuuta taivaalta”. Päätin toteuttaa haaveeni 
ryhtyä lauluntekijäksi. Tästä alkoikin ihmeellinen seikkailu. Aluksi kaiken piti olla vain leikkiä ja nuoruuden haaveen hapuilua. En ihan itsekään uskonut, että siitä syntyy mitään sen kummempaa. Kunpahan vain vähän harrastelen. 
Pikkuhiljaa vauhti kiihtyi, tuli bändikokeilua, biisintekokilpailuja, duoa, sekä erilaisia tapahtumia. Askel askeleelta lähdettiin kohti korkeampia sfäärejä. 
Alun suurimpina tapahtumina voisin sanoa kesän 2018 Inspiraationa Juice-kilpailun, jossa Duo Arktinen Kuu kokoonpanolla lähetetty yksi kuudesta kilpailukappaleestani ylsi ihan mukavasti 20 parhaan joukkoon. Tällä kokoonpanolla tuli myös tehtyä muutamia keikkoja, joista hienoin oli olla Ruutana Rockin avauskokoonpanona 
2019 Kesän kynnyksellä toteutinkin sitten ultimate unelmani, sain tilaisuuden aloittaa debyyttisingleni Morsiamen laulu teon. Sävel ja sanat ovat käsialaani. Studiotuotannosta ja sovituksesta vastaa Jukka Ruostila. Ajattelin silloin että se on minun ”kuuni taivaalta”, mutta eivätpä asiat siihen jääneet.. 
Kappale menestyi FinnRadioFM kesän Top10 listalla pysyen siellä juhannuksesta viikolle 31, eli listan loppuun. Jatkona pysyin saman kanavan syksyn TOP20 listalla täydet 8 viikkoa. 
Radio Suomi -Södertäljen TOP20 syyskuu, kappale saavutti ensimmäisen sijan. Syyskuussa vierailin myös Lähi Radio Helsingin vieraana ohjelmassa ”Vaunu ilman kuljettajaa”, jossa soitin livenä omia säveltämiä kappaleitani. 
Marraskuussa 2019 näki toinen singleni, Tarinoita päivän valon. Kappale pääsi kuten edeltäjänsä FinnRadio.FM äänestyksiin ja on pysynyt TOP20 listoilla tähän päivään saakka, eli tammikuussa 19 ollaan vielä TOP-lista äänestyksissä mukana.. Lisäksi kappaleen tiimoilta olen ollut haastattelussa Radio Suomi Södertäljen sekä SSS-Radion lähetyksissä. Nämä löytyvät podcasteina kanavien sivuilta. 
Tarinoita nappasi myös Joulukuun Top1 paikan Radio Suomi Södertäljen äänestyksissä. Olin myös FinnRadio.FM vuoden 2019 Suomi Pop artisti äänestyksessä sijalla 7. 
Kappaleeni ovat päässeet soimaan myös radiokanavilla, kuten Radio Pooki, Radio Sun, Pispalan Aallot, SSS-Radio sekä nettiradiossa, kuten Radio Hulabaloo, Jarskin Kuumat Aallot, FinnRadio.FM, Radio Suomi Södertälje, Radio Soi... 
Radioiden lisäksi minut on huomioitu mm. Pelastabändi.com ja Suomiviihde.fi sekä Häät.fi sivustoilla 

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT, 

*Helmikuussa julkaistaan kolmas singleni ”Kaipuuni helinä” 
Suunnitteilla on julkaista lähitulevaisuudessa myös 2 muuta singleä. 
*Facebookissa perustimme muutaman musiikintekijä-ystäväni kanssa ryhmän Svengi-Jengi, joka on juuri suunnattu sellaisille ihmisille, jotka tosissaan ovat julkaisemassa tai jo julkaisseet radiosoittoon tähtäävää musiikkia. Ryhmän sisällä pohdimme tähän aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja jaamme tietoa. Näin kaikkien ei tarvitse keksiä polkupyörää uudestaan. Jos ryhmä kiinnostaa, yhteys allekirjoittaneeseen. Toistaiseksi ryhmä ei löydy hakemalla. 
*Jussi Kaakkolammin hyppysissä on lähitulevaisuudessa koota ammattilaisista koostuvaa bändiä, jolla päästäisiin keikoille tekemilläni kappaleilla. 

Helmikuun tienoilla ilmestyy Hervannan Sanomissa juttua minusta biisintekijäjä ja mahdollisesti raotamme salaisuuden verhoa tulevan singlen suhteen. Voisi sanoa, että pienestä ajatuksesta syntyi aikamoinen pöhinä ja vauhti kiihtyy. Ne muutama ensimmäinen vuosi oli ajatuksen kypsyttelyä. Toissa vuosi oli sitten vauhdin ottoa ja viime kesänä sitten uskalsin hypätä ja nousta lentoon. 

LINKIT: 

Kotisivu 
Instagram 
Facebook
Apple Music
Spotify
Levytilaukset: Levykauppa X ja sähköpostilla suoraan Iinalta: iinankuu@gmail.com 

TUE!:
Paras tapa puhaltaa ilmaa siipieni alle on streemata Spotifyssa kappaleitani ja laitta profiilini seurantaan. Näin algoritmit rupeavat toimimaan suotuisasti ja tietenkin toivoa kappaleitani soitettavan radiosta. Tarjonta on niin kovaa, että pieni musiikintekijä hukkuu siihen paljouteen. Toivomalla kappaleita, ne tulevat helpommin huomioiduksi. Artisti kiittää! 

 

08. Kormus – MC Perkele (Tampere, suomirock)

Tamperelainen Kormus perustettiin vuonna 2013. Yhtye aloitti duona, johon kuuluivat Anton Äikäs ja Kari Luomaharju. Muutaman keikan jälkeen duosta päätettiin tehdä trio. Basistia pohtiessa Anton tokaisi Karille legendaariset sanat: "Mä tunnen tasan yhden kovan basistin ja sulla ei oo muuta vaihtoehtoo kuin tulla toimeen sen kanssa."  
Kokoonpano on ollut siitä asti sama: Anton Äikäs - kitara/laulu, Aaro Alatalo - basso/taustalaulu ja Kari Luomaharju - rummut/taustalaulu. 
Olemme tehneet omakustannebändinä 12 singleä, kolme EP:tä ja kolme pitkäsoittoa, joista viimeisin "MÖLINÄÄ" julkaistiin 4.10.2019. Levyn julkaisukeikka soitettiin täydessä Tampereen Bar Ihkussa. Levyn kruunasi Juho Juntusen taiteilemat kannet ja se julkaistiin neljässä eri formaatissa: CD, vinyyli, kasetti ja suoratoistopalvelut. Yhtyeellemme on aina ollut tärkeää tehdä suurin osa julkaisuista myös fyysisenä versiona ja panostaa kansitaiteeseen.  
Yhtyeen uusin julkaisu on tällä hetkellä jouluaattona 2019 suoratoistopalveluissa julkaistu live-ep "JAUZAA!". Ep on äänitetty levynjulkaisukeikalla Tampereen Bar Ihkussa 5.10.2019. 
Kappaleemme ovat saaneet soittoa paikallisradioiden taajuuksilla ja singlemme "Yhden illan prinsessa" vietti täydet 50 päivää Radio Suomipopin Pop top 10 -listalla fanien äänestyksen voimalla.  
Kantava ajatus Kormuksen toiminnassa on ollut alusta asti oman musiikin tekeminen ja esittäminen, terve ylpeys omasta tekemisestä sekä hyvien keikkojen soittaminen ympäri maata. Olemme tehneet kuudessa vuodessa noin 600 keikkaa kouluista takapihajuhliin ja pienistä pubeista suurten festareiden lavoille. Yhtye on vuosien aikana esiintynyt niin omakotitalon makuuhuoneessa, rippijuhlissa takapihan teltassa, festareista mm. Hämyvestareilla, Aitoon kirkastusjuhlilla, Pöheikön pölläyksessä ja pienempien kylien kesätapahtumissa kuin myös häissä ja senioritalon taloyhtiön kevätjamboreessa. Keikka kuin keikka, Kormus järjestää show'n.
2016-2017 järjestimme Tampereella Kormus-klupia, jossa vieraana kävivät mm. Tommi Läntinen, Heikki Salo, Matthau Mikojan, Jussi Selo, Vesa Holmala, Hauli Bros ja Costello Hautamäki. Illat alkoivat Kormuksen omalla setillä, jonka jälkeen illan vieras esitti kanssamme omaa tuotantoaan kertoen tarinoita biisien takaa. Vuoden 2016 lopussa Ruoveden kunta palkitsi yhtyeen kunnan kulttuurielämän elävöittämisellä.  
2018 lanseerasimme yhdessä Kaleva Brewing companyn kanssa Kormus Sleep walker -oluen, jota myytiin kevään ajan. Olut oli osa "Unissakävelijä"-singlemme mainoskampanjaa. Kyseisen singlen myötä aloimme levittää sanomaamme myös nuoremmille kuulijoille. Kappale kehottaa olemaan rohkeasti oma itsensä ja uskomaan omaan tekemiseensä ja unelmiin. Tämän pohjalta toteutuivat vuonna 2019 aloitetut koulukeikat, joilla esiinnymme 6-12 -vuotiaille lapsille esittäen kappaleitamme, jotka sopivat kaikenikäisille sekä kertoen bänditoiminnasta, oman musiikin tekemisestä ja soittoharrastuksesta. 
Vuoden 2018 alussa julkaistiin myös Kormuksen tilaustyönä Ruoveden kunnalle tekemä tunnuskappale "Tää on Ruovesi!". Kappale sai valtakunnallista näkyvyyttä, kun kunnan TV-mainos pyöri Nelosen kanavilla huhtikuussa 2019. 
Kormus on myös tehnyt varuskuntakeikkoja, joiden ansiosta olimme vuonna 2018 Suomen Sotilaskotiliiton Vuoden yhtye. 
Uusin albumimme "MÖLINÄÄ" sisältää aiempaa rankempaa tuotantoa niin tekstien kuin soitonkin osalta. Sanoituksissa käsitellään vakavia aiheita rakkaudesta terveeseen itsetuntoon ja ilmastonmuutokseen. He, jotka tuntevat yhtyeen aikaisempaa tuotantoa, löytävät levyltä myös yhtyeelle ominaista huumoria. Musiikkivideoillaan Kormus on halunnut herättää keskustelua mm. päihteiden käytöstä, Tinder-kulttuurista ja itsetunto-ongelmista. Videoissa on käytetty karrikoituja hahmoja ja asiat on esitetty suoraan, jotta viesti menee perille. Jokaisessa videossa näkyy myös yhtyeelle ominainen huumori. Ja Maailmankaikkeuden Suvijenkka -videolla vierailee jopa kappaleen nimen keksinyt Popeda-basisti Jyrki K. Melartin.  
Nyt kun vuosi 2020 on startannut, Kormus katsoo eteenpäin. 
Kevääksi julkaistaan uutta musiikkia ja suurin tähtäin on huhtikuussa. Perjantaina 3.4.2020 Kormus esiintyy Tampereen G Livelabissa laajennetulla kokoonpanolla juhlistaen kitaristi-laulaja Antonin kymmenvuotista uraa ammattimuusikkona. Mies on 15-vuotiaasta asti elättänyt itsensä tehden omaa musiikkia ja keikkaillen ympäri Suomea. Lisäksi kevättalvi kuluu promoten lokakuussa ilmestynyttä "MÖLINÄÄ"-albumia ja keikkaillen koko vuosi ahkerasti. Tavoite on levittää yhtyeen musiikkia uusiin kaupunkeihin ja pienillekin paikkakunnille. 

LINKIT:  
Kotisivut 
Facebook 
Fanituotteet 
Spotify 
Instagram: @kormusband  
Musiikkivideot 

PARASTA KOTIKULMILLA:  
– lempiseikka kotipaikkakunnallanne: Keskustasta on päässyt AINA aamun ekalla bussilla kotiin. 
– paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallanne: Public House Huurre Tampereen Kalevassa, Tampereen "Kormus-baari". Huurre on yhtyeemme kotikuppila. Siellä on kuvattu useat promokuvat, Ottakaa te tää!-kansikuvat ja Yhden illan prinsessa-singlen kansi. Kormus-klupit on pidetty siellä ja Kormuksen oma olut ja burgeri ovat kuuluneet paikan valikoimiin. Ja legendaariset Kormus-pikkujoulut vietetään aina Huurteessa. 

TUE!:
Arvon kuuntelija: paras tapa tukea Kormuksen toimintaa on käydä yhtyeen keikoilla ja ostaa keikoilta löytyvästä Kormus-storesta tuotteitamme. Löytyy paitaa, pipoa, uninallea, lippistä ja tietenkin levyjämme. Iso apu on myös, jos aktiivinen kansalainen toivoo yhtyettämme radiosta, jakaa musiikkiamme somessa tai jopa ehdottaa kotipaikkansa ravintolalle, että "Ottakaa Kormus keikalle!". Kiitämme suuresti!

 

09 Serko's Circuit – Pawnshop Bound (Tampere, blues)

Serko´s Circuit perustettiin Tampereella alkuvuodesta 2017. Keikkaa on tehty muutamia kymmeniä eri puolella suomea ja olemme julkaisseet kaksi pitkäsoittoa. Serko on moninkertainen huuliharpunsoiton suomenmestari. Mieleenpainuvimpina keikkoina voisi mainita Tampereen Bluesloversien järjestämän Kulttuuriravintola Kiven keikan sekä Kouvosto Blues Festivaali 2019. Ensi levy otettiin hyvin vastaan ja saikin maininnan Blues Newsin 2018 kolmannen sijan Vuoden kotimainen julkaisu.  

LINKIT:
Spotify
Facebook 

Levyjämme saa joko meiltä suoraan tai sitten Levykauppa Äxästä 

PARASTA KOTIKULMILLA:
Tampereella mainitsemisen arvoinen ruokapaikka on ehdottomasti legendaarinen Vaakon Nakki. 
Keikkapaikkana voisi mainita Paapan Kapakan. Pidimme sielä toisen levyn levyjulkaisukeikan ja uudestaan olemme menossa 18.4.2020.

TUE!:
Tsekkaa linkit!

 

10. Tim Creole & Hot Rods – Jitter Bop Baby (Pälkäne, rockabilly)

Pälkäneläinen Tim Creole & Hot Rods perustettiin osittain vahingossa vuonna 2017. Me vanhat pitkän ja monipuolisen musiikkihistorian omaavat soittokaverit kokoonnuimme yhteen, kun tarvittiin pop-up ohjelmaa. Huomasimme, että tämähän on kivaa. Huomionarvoista on, että kukaan tässä bändissä ei soita ”ykkössoitintaan”. Bändimme on sen verran tuore, että tällä kokoonpanolla ei ole vielä kertynyt ikimuistoisia tekoja. Keikkailemme lähinnä Pirkanmaan alueella yksityistilaisuuksissa, kesätapahtumissa, musiikkipubeissa ja ravintoloissa. 
Soitamme 50-luvun Rock´n Rollia monipuolisesti Rockabillystä balladeihin. Kokoonpanomme on erikoinen; Loota -rummut, akustinen kitara, läskibasso sekä haitari. Tällä ”Goin´Electric” -levyllä käytämme poikkeuksellisesti myös sähköisiä soittimia. 

LINKIT:
Youtube
Facebook

PARASTA KOTIKULMILLA:
Pälkäneellä on iloksemme monta keikkapaikkaa. Olemme soittaneet Aapiskukon liikenneasemalla, Niitty-Seppälän Kesätorilla, Sappeen hiihtokeskuksessa, Ravintola Panamassa, Aitoon Honkalassa sekä Onkkaalan laivarannassa sekä tietenkin Pälkäneen torilla. Pälkäneellähän onkin  parasta lukuisat järvet ja aktiivinen kesä! 

TUE!:
Paras tapa tukea meitä on tulla keikoille ja vaikkapa ostaa paikan päältä levy.

 

11. Luxury Toys – Never Go Out (Tampere-Helsinki, rock)

Nyt kannattaa olla hereillä, sillä kohta on taas oikean rock-yhtyeen aika ja tässä on teille seuraava The Rolling Stones. Luxury Toys on kaikkea sitä, mitä rakastamme musiikissa. Se ei ole täydellinen, mutta se on aito ja kiinnostava yhtye. LToys ei ole parhaiden ystävien bändi eikä virheettömillä sessiomuusikoilla silattu, muovisen laskelmoitu projekti. Tämä yhtye on elämäntapamme ja henkireikämme. Se on lahjamme Suomen tylsälle rock-musiikin kentälle ja samalla pakomme todellisuudesta. 
Juuri 12 vuotta täyttänyt Luxury Toys on levyillään monipuolinen, kunnianhimoinen ja omaperäinen. Yhtyeen musiikillisessa noitakeitoksessa ovat aineksina rockin lisäksi, blues, soul, funk, country ja folk. Orgaanisten ainesosien annetaan kiehua ja lopuksi lisätään punk. 
Hakusanoilla löytää netistä ainoastaan kiitettäviä levyarvosteluja, mutta oikeat rock-yhtyeet kuuluu kokea livenä. LToys soittaa jokaisen livekeikkansa kuin se olisi viimeinen. Dynaamiset keikkasetit tarjoavat kauniin intiimejä akustisia hetkiä ja ukkosen lailla jyliseviä vaarallisia myrskyjä. Yhtyeen soitossa kuuluu roso ja juuri se jokin selittämätön lämpö, groove ja taika, joka saavutetaan soittamalla yhdessä näin kauan yhtyetoveria vihaten ja rakastaen. 
Luxury Toys on julkaissut ”They Come in Feathers” -debyytti EP:n lisäksi myös pitkäsoitot “Music is Liquid” ja “The Rest is Noise”. Molempien albumien tiimoilta rundattiin myös Euroopassa neljän viikon ja noin 20 keikan kiertueet tamperelaisyhtye Manzanan kanssa. Luxury Toysin kolmas studioalbumi on parhaillaan miksattavana Kujalandia-studiolla Lahdessa ja se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Ensimmäinen sinkku videoineen näkee päivänvalon helmikuun lopulla. 

LUXURY TOYS: 
Lester Brisco – laulu 
Tom Hilding Wirtanen – kitara 
Matias Kemppinen – kitara 
Atte Sievänen – rummut 
Letku –basso 

LINKIT:  
Spotify
Facebook
Instagram
Fyysiset levyt: Levykauppa Äx
Youtube

PARASTA KOTIKULMILLA:
- Luxury Toysin lempipaikka ja ehdoton menovinkki Lahdessa on legendaarinen Loviisankatu 8. Tuosta osoitteesta löytyy sekä Torvi että Tirra. Nämä mestat ovat Suomen ensimmäisiä ja viimeisiä oikeita rokkibaareja. Torvessa ja Tirrassa vallitsee kaiken suvaitseva "tule sellaisena kuin olet" -kulttuuri ja useina iltoina viikossa kuulee livekeikkoja ilman genrerajoja. Hienoa, että tällä muovisten yökerhojen ja yhdentekevien cover- ja bilebändien aikakaudella on vielä mestoja, joissa pääsee soittamaan omaa musaa ihmisille. Kauan eläköön Torvi, Tirra ja Loviisankatu kasi, Lahti. 

TUE!:
Paras tapa tukea LT:n toimintaa on tietenkin kuunnella levy ja jakaa biisejä sekä videoita netissä, jotta mahdollisimman moni kuulee. Jos diggaa biiseistä, niin sitten vain peukutus Facebookissa ja seuraajaksi instagramissa, niin saa tehokkaimmin tietoa keikoista. Jos osuu omaan maantieteelliseen sijaintiin ja aikatauluun, niin sitten ehdottomasti mestoille meitä moikkaamaan. 

 

12. Seppo V – Balladi (Akaa, suomirock)

Seppo V on nimestään huolimatta akaalainen bändi, joka tarjoilee rehellistä ja reipasta suomenkielistä kitararokkia. Setillinen omia biisejä on matkassa mukana. Biisit on tarinoita elävästä elämästä ja sen vaiheista. Musiikki on vauhdikasta ja melodista meininkiä!  
Bändin soittajat koostuvat sekä ammattilaisista musiikin saralla että pidemmälle ennättäneitä harrastajista. Keikkoja on tehty vain yksi: Viiskytä -levyn julkaistus keikka 5.10.2019 ja paikkana Pub Leskirouva Akaan Toijalassa. Nimensä mukaisesti levy julkaistiin juhlistamaan bändin nokkamiehen puolen vuosisadan rajapyykkiä. Levynjulkaisukeikka oli oikein menestyksekäs ja mieleenpainuva ja se tehtiin täydelle ravintolayleisölle! 
Viiskytä levy oli jatkumoa kymmenen vuotta aikaisemmin julkaistulle EP levylle: Seppo & the Salminen Band: Ensimmäiset 40 vuotta. Levy julkaistiin sadan kappaleen CD painoksena ja sen tekemiseen osallistui samoja soittajia, kuin nyt uudemmalle Viiskytä albumillekin. Matkan varrella viimeisen kymmenen vuoden aikana on tehty musaa myös Maanantaikappale bändin kanssa ja levynjulkaisukeikalla lokakuussa 2019 kuultiin kappaleita myös niiltä ajoita. Näistä vanhemista kappaleista on julkaistu muutamia digitaalisella EP:llä "Nelkytä Plus". 
2020 on tarkoitus tehdä pari keikkaa, jos ja kun sopivia tilaisuuksia tulee eteen. Myös uusia biisejä kirjoitetaan parhaillaan ja niitä on tehty aikaisemmasta poiketen pienryhmässä biisileirimeiningillä. Saattaa olla hyvinkin, että uusi julkaisu tehdään vuoden sisällä. Mitään isoja odotuksia tai tavoitteita ei tulevaisuudelle ole rakennettu, mutta katsotaan rennosti mitä tulee vastaan. Homma jatkuu muodossa tai toisessa. On varmaa, että Seppo V etenee jatkossakin omilla biiseillä ja jätetään cover-pelikenttä muille bändeille. 

LINKIT:
Spotify
Youtube
Facebook

PARASTA KOTIKULMILLA:
Akaan parhaat keikkapaikat ovat Toijalassa Pub Leskirouva sekä Kruuna & Klaava. Akaan isoin tapahtuma on Toijalan Markkinat, jolloin koko kylä kokoontuu juhlimaan kesää. Markkinat pidetään aina koulun päättymisen jälkeen seuraavan viikon viikonloppuna ja se on myös ainoa viikonloppu vuodessa jolloin meininki on kovaa kaupungissamme.. Akaan ylpeydet ovat Akaa-Volley lentopallossa sekä Akaa Futsal futsalissa. Molemmat pelaavat pääsarjatasolla ja menestyvät myös niissä mainiosti. 

TUE!:
Hei käykäähän kuuntelemassa musaamme, joka löytyy useimmilta digialustoilta esimerkiksi hakemalla "Seppo V Viiskytä". Facebookin fanisivusta vois myös käydä tykkäämässä.

 

13. J Mikael – Puolesta (Tampere, laulaja-lauluntekijä)

Olen Janne M. Salo. Janne Saloja on niin monta että on pitänyt ottaa käyttöön toisen nimeni (Mikael) alkukirjain. Tästä muodostui äskettäin artiistinimi J Mikael. 
Viisitoistavuotiaana synnyinseudullani Jämsässä aloin soittamaan rumpuja, vaikka rytmiikan lisäksi musiikissa kiehtovaa oli myös tunnelmat ja tekstit. Koitin vähän myös kirjoittaa ja kohta sivarissa ollessani lauluja tulikin nipullinen. Siitä on jo aikaa -pari vuosikymmentä elämä oli taipumuksensa mukaisesti täyttynyt niin ettei luovuudelle vaan ollut riittävästi tilaa ja aikaa. 
Pikkuhiljaa aloin tietoisesti karsia asioita, jotta jäisi aikaa kirjoittamiselle. Ajatuksissa oli aluksi pelkkää kirjoittamista enkä vielä silloin tiennyt että se tulisi nivoituisi näin kiinteästi soittamiseen. Melodioita rupesi myös tulemaan ja 2017 juhannusaattona tuli eräällä istumalla ensimmäinen laulu. Siitä alkoi tämä uusi lauluntekokausi, joka kiihtyi kiihtymistään. 2018 oli tuottoisa ja siitä materiaalista valitsin levylle 16 kappaletta, jotka sitten julkaisin levynä 2019 lopulla. 2019 lauluja pulppusi samaan malliin ja alkoi olla aina silloin tällöin myös keikkoja itse sovitusti tai pyynnöstä. Näin aloin siten saada myös hieman esiintymiskokemusta. Uuteen maailmaan astuminen oli tapahtunut, siirtyminen rumpalin roolista eturiviin on ollut aika jännä ja mielenkiintoinen matka. 
Se on ollut eniten sisäinen matka. Laulujen synnyttäminen on hyvin innostavaa ja inspiroivaa touhua, ja samalla vaatii joidenkin sisäisten esteiden ylittämistä ja siten omaa prosessointia -luovuuskanavaa kun ei voi käskeä, mutta sitä voi hoitaa juuri suostumalla noihin prosesseihin. Esiintymisiin liittyy myös omat samankaltaset asiansa, eikä nekään ole itsestään selvää varsinkaan kun taidot kehittyvät omaa rauhallista tahtiaan. 
Laulujen teksteissä päälinja menee melko syvissä itsen ja elämän pohdinnoissa, mutta mukana on myös paljon muita sävyjä ja kepeämpää materiaalia. 
Keikkapaikat ovat olleet monenlaisia joogasalista rock klubeihin. Kaukaisin niistä oli istanbulissa Aasian puolella eräällä klubilla. Kotiseudullani Tampereella mainttavia mm. Tahmelan Huvilan musailta, romu&rahdomin kellari,  Om yoga -koulun hyväntekeväisyysilta sekä Vastavirran yläkerta. Eräs kepeimmistä ja hauskimmista keikoista oli Pispalan saunayhdistyksen 30v juhla, jonne sain kutsun ja jossa siten viihdytin vartavasten tekemälläni sauna aiheisella laululla. 
Palautetta olen saanut ihan mukavasti. Yksi mieleen painunut tapaus oli kerran kun olin asematunnelissa katusoittamassa ja eräs kiireinen junaan menijä halusi kovasti ostaa levyn, joita siinä oli näkösällä, muttei hänellä ollut rahaa :D -laittoi kyllä myöhemmin tilille ja kertoi vielä kappaleen joka oli erityisesti vaikuttanut. 
Homma on suht alullaan mutta tuntuu menevän eteenpäin ja uusia kiinnostavia keikkojakin on tulossa. Ja aikomus julkaista levy nro.2 sitten syksyllä. 
Tervetuloa kuulemaan ja seuraamaan :) 

LINKIT:
Youtube
Apple Music
Facebook 

PARASTA KOTIKULMILLA:  
Yksi parhaista asioista Tampereella on järvet ja erityisesti Pispalan ja tarkemmin Tahmelan upeat pyhäjärjen rannat ja vedet. Myös talvisin ja myös avantouiden. Haluan tässä mainita Tampereen tämän hetken vähiten tiedetyn nähtävyyden Tahmelan Huvilan, joka avattu nykyiseen käyttöönsä maaliskuun lopussa 2019. Se on myös kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas paikka. Yhteisölliseen kunttuuritoimintaan keskittyvä talo on saatu viime vuonna vuokralle kapungilta, joka uhkaa jättää vuokarasopimuksen lyhyeksi ja myydä rakennuksen tontteineen. 

TUE!:

Tällähetkellä paras tapa tukea toimintaani on pyytää järjestämälleen keikalle. Tai levyn ostaminen myös (cd tai digi). Ja toki myös tykkääminen esim youtubessa ja facebookissa.

 

Ajastus:

0:00:00 Intro 
0:01:59 Evil Bastards from Hell (glamrock / Valkeakoski) 
0:06:19 Kaskas (suomirock / Viiala) 
0:10:10 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 1/4) 
0:13:08 Markus Lapsi (laulaja-lauluntekijä / Tampere) 
0:17:02 Nokkonen (rankempi rock / Mäntä) 
0:22:24 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 2/4) 
0:25:46 Greenrose Faire (folkpop / Tampere) 
0:30:18 Skygazers (powermetal / Tampere) 
0:35:26 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 3/4) 
0:37:45 Iina Kuu (popiskelmä / Tampere) 
0:42:47 Kormus (suomirock / Tampere) 
0:47:21 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 4/4) 
0:49:12 Serko’s Circuit (blues / Tampere) 
0:53:57 Tim Creole & Hot Rods (rockabilly / Pälkäne) 
0:56:44 Luxury Toys (rock / Tampere-Helsinki) 
1:01:06 Seppo V (suomirock / Akaa) 
1:05:49 J Mikael (laulaja-lauluntekijä / Tampere) 
1:08:49 Outro

Leave a comment