CD-painatus

HUOM!
X-Youth kesälomailee heinäkuun ajan. Otamme tilauksia vastaan normaalisti 20.6. asti, mutta juhannuksesta 5.8. asti tilausten käsittelyssä on viivettä ja toimitusajat ovat normaalin 4-5 viikon sijaan noin 6-8 viikkoa. Palaamme normaaliin toimintaan elokuun 5. päivä alkaen.

Tarjoamme sekä tehdastekoisia (lasimasterista puristettuja) CD-levyjä sekä CD-r (monistettuja) levyjä. Alle 500 kpl:n erissä kannet painetaan digipainolla ja yli 500 kpl:n erissä offset-painolla. 

- Painosmäärä alk. 50 kpl 
- Joko tehdasCD tai CD-r. 
- Kelmutus mahdollista eri veloituksella. 500+ tilauksissa sisältyy hintaan. 
- Pahvitaskut, digi- ja ekopackit joko matta- tai kirkaslaminoituna. 
- Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% 
- Rahdit eivät sisälly hintaan. 
- Toimitusaika n. 3 viikkoa (sen jälkeen kun painokelpoiset materiaalit ovat hallussamme) 

Tärkeää kansitaidemateriaalista! 
Pyrkikää toimittamaan kansitaideaineistot meidän ohjeidemme mukaan. Näin vältytään ylimääräisiltä ongelmilta ja viivästyksiltä. Tekniset tiedot, hyväksyttävät tiedostomuodot sekä mitat löytyvät alempaa tältä sivulta. 

Sähköinen nettilomake.

Hinnasto

X-Youth Gone Wild CD jewelcase

Jewelcase CD

Perus CD-paketointi, kotelo, musta tai läpinäkyvä tray, hintaan sisältyy 4-sivuinen booklet, kysy lisäveloituksen hinta lisäsivupareista.

Tehdas CD
50 kpl – 495€
100 kpl – 539€
200 kpl – 649€
300 kpl – 715€
500 kpl – 819€
1000 kpl – 1290€

CD-r
50 kpl – 349€
100 kpl – 415€
200 kpl – 589€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, Inlay, Booklet

X-Youth Gone Wild CD digipack4

Digipack 4 paneelia

Paksut pahvikannet, läpinäkyvä tray sekä mahdollisuus esim. kuvan kaltaiseen viiltoon bookletia varten.

Tehdas CD
50 kpl – 549€
100 kpl – 619€
200 kpl – 819€
300 kpl – 929€
500 kpl – 1149€
1000 kpl – 1649€

CD-r
50 kpl – 435€
100 kpl – 515€
200 kpl – 749€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, Digipack4, Digipack4 (booklet-viillolla sisäpaneeliin), Booklet

X-Youth Gone Wild pahvitasku promo-CD

Pahvitasku

”promoCD”, ”carton sleeve”, ohut mutta tukeva pahvitasku levylle.

Tehdas CD
50 kpl – 419€
100 kpl – 439€
200 kpl – 559€
300 kpl – 645€
500 kpl – 765€
1000 kpl – 1149€

CD-r
50 kpl – 299€
100 kpl – 339€
200 kpl – 455€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, pahvitasku

X-Youth Gone Wild CD painatus digipack6 6 paneelia

Digipack 6 paneelia

paksut pahvikannet, läpinäkyvä tray sekä mahdollisuus viiltoon booklettia varten

Tehdas CD
50 kpl – 599€
100 kpl – 715€
200 kpl – 879€
300 kpl – 1045€
500 kpl – 1265€
1000 kpl – 1750€

CD-r
50 kpl – 495€
100 kpl – 629€
200 kpl – 859€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, Digipack6, Booklet

Slimbox

"sinkkukotelo". ohut mutta tukeva muovikotelointi (läpinäkyvä tai musta) sekä 2-sivuinen booklet. myös isompi booklet mahdollinen.

Tehdas CD
50 kpl – 399€
100 kpl – 419€
200 kpl – 495€
300 kpl – 549€
500 kpl – 645€
1000 kpl – 1029€

CD-r
50 kpl – 299€
100 kpl – 339€
200 kpl – 475€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, 2-sivuinen booklet

X-Youth Gone Wild ecopack CD painatus

Ecopack

"Digisleeve" Paksut pahvikannet ja viiltotasku CD:tä varten

Tehdas CD
50 kpl – 599€
100 kpl – 659€
200 kpl – 879€
300 kpl – 989€
500 kpl – 1095€
1000 kpl – 1529€

CD-r
50 kpl – 509€
100 kpl – 569€
200 kpl – 799€

Mittakuvat: Label TehdasCD, CD-r, Ecopack, Booklet

Yleiset ohjeet

TOIMI NÄIN 

 • Olemme siirtyneet sähköiseen tilauslomakkeeseen, jonka löydät täältä. Tilaus onnistuu myös edelleen vanhan pdf-lomakkeen kautta. Linkki siihen sivun alussa.
 • Toimita audiomaster mieluiten nettiin ladattuna DDP-tiedostona tai biisit wav-muodossa, ja lähetä latauslinkki osoitteeseen jukka@x-youthgonewild.com.
 • Jos audiota ei ole mahdollista toimittaa sähköisesti DDP- tai wav-muodossa, ota yhteyttä jukka@x-youthgonewild.com. Kaikkeen kyllä keinot keksitään.
 • Toimita kansitaiteet latauslinkillä (yli 20mb kokoiset tiedostot) tai sähköpostilla osoitteeseen jukka@x-youthgonewild.com. 
 • Kansimateriaalin tarkistuksen jälkeen saat laskun, joka tulee olla suoritettu ennen painoprosessin läpivientiä. 
 • Olemme Teoston virallinen yhteistyökumppani, joten hoidathan Teosto/NCB:n tallennuslupahakemuksenJos kukaan levyllä esitettävien omien kappaleiden tekijöistä ei ole Teoston jäsen, tallennuslupahakemus on ilmainen. Lisätkää kaavakkeen laskutuskohdassa lisätietoja-kenttään tieto tästä! Valitkaa lisäksi laskulle "manuaalinen käsittely" jolloin järjestelmä ei automaattisesti luo hakemuksesta teille laskua. Tavallisessa tapauksessa tallennuslupahakemus maksaa n. 65€ omien kappaleiden tallentamisen tapauksessa. Cover-kappaleet nostavat tuosta hintaa vielä jonkin verran.

Biisien järjestyksen muuttamisista, CD-tekstien lisäilemisestä, kansien isommasta muokkailusta/korjailemisesta tai muusta isommasta säätämisestä veloitamme 30 euroa/tunti sis alv 24%. Tuntityön tarpeellisuudesta sovitaan asiakkaan kanssa yhdessä. 

Painoprosessi pyörähtää käyntiin kun olemme saaneet audiomasterin ja kansiaineistot virheettöminä haltuumme. Tästä hetkestä alkaen toimitusaika on noin 3 viikkoa. 

Kysymyksiä ilmaantuessa ota yhteyttä jukka@x-youthgonewild.com.

 

TehdasCD vs. CD-R

CD-R-levy on halvempi koska sen tekemiseen ei tuoteta lasimasteria painatusta varten, vaan sen sisältö poltetaan levylle, Polttamista varten CD-R-levyissä on ylimääräinen kerros lukupuolella, jolloin valmiin CD-R-levyn soittamiseen soittimessa tarvitaan vahvempi laserlukija kuin TehdasCD:lle. Tämän takia CD-R-levyt eivät yleensä soi lainkaan esim. 90-luvulla valmistetuissa soittimissa eivätkä osassa moderneja autoradioitakaan, sillä näissä laitteissa on käytössä heikommat laserlukijat.

TehdasCD:n lukevat puolestaan tasapuolisesti kaikki laitteet ja se on oikein säilytettynä (eli kunhan ei nyt suoraan auringossa ja/tai erityisen kuumassa tai kylmässä) käytännössä ikuinen. TehdasCD painetaan lasimasterista, mikä on pääasiallinen syy sen korkeammalle hinnalle CD-R:ään verrattaessa.

Pohtikaa siis ennen tilaustanne kumpi CD-levymuoto sopii teille paremmin.
Jos esim. levynne menee pääasiassa promotarkoitukseen kuten radioasemille ja toimittajille, heillä on kaikilla melkein takuuvarmasti käytössään soittimet joilla myös CD-R soi moitteettomasti.
TehdasCD on puolestaan se tavallinen kuluttajastandardi, ts. se levy jonka ostat levykaupasta tai (yleensä) bändiltä keikalta. 

 

SEN OSUESSA TUULETTIMEEN (ELI TUOTEVIRHEIDEN YM ONGELMIEN SATTUESSA): 

Aina kaikki ei välttämättä mene putkeen. Kannet saattaa olla virheellisesti painettu, levyllä olla audion kanssa virheitä tms. Näissä tapauksissa huomioithan seuraavaa: 

- Vaikka tarkastamme kaiken materiaalin ja pyrimme huomaamaan sekä poistamaan mahdolliset sudenkuopat, on lopullinen vastuu aina kansimateriaalin tuottajalla, eli luethan tarkkaan näillä sivuilla antamamme ohjeet. 

- Huomaathan, että sävyt eivät lopputuotteessa välttämättä näytä prikulleen samalta kuin ne näyttävät tietokoneen ruudullasi - jopa eri ruuduissa voi olla eroja. Jos haluat olla aivan sataprosenttisen varma että oranssisi on juuri appelsiinin oranssin värinen, sinun täytyy tilata koevedos, joka maksaa 80€/A4 ja lisää toimitusaikaa huomattavasti. Huojennuksen sanana sanottakoon, että ylläoleva varoitus on vain tinkimättömille perfektionisteille, tavallinen kuolevainen on yleensä tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei edes olisi käyttänyt oikeaa väriprofiilia. 

- Meidän mokatessamme pidätämme oikeuden korjata tuote aina ensisijaisesti osittain; esim jos audiolevyssä on ollut virhe, mutta kannet ovat olleet oikein, toimitamme uuden audiolevyn, mutta vanhat kannet jäävät käytettäväksi. Koneellinen kelmutus ei ole "korjattava virhe", vaan tuotevirhetapauksissa joudumme korvaamaan sen uudelleen suljettavalla muovitaskulla. 

- X-Youth Gone Wild ei ota taloudellista vastuuta mahdollisista tulonmenetyksistä tms mikäli sovittu deadline ei pidä ja levyt myöhästyvät julkaisusta / keikalta tms. 

– Käytämme pääasiallisena kuljetusyhtiönämme Postia joka on CD-pakettiemme toimituksen hoitanut jo vuosien ajan erittäin luotettavasti. Tarkista silti pakettia noutaessasi ettei siinä näy suuria ruhjeita tai reikiä. Sellaisten tapauksessa kuljetuksessa on tapahtunut käsittelyvirhe, ja asia kannattaa reklamoida paikan päällä ennen kuin otat paketin vastaan. Tämän menettelyn kautta saat itsellesi nopeimmin korvaavat levyt mahdollisesti vaurioituneiden tilalle. 
Pakkaamme CD-levysi aina monenlaista kuljetusta ja pienempää haveriakin kestävästi, mutta jos haluat olla täydellisen varma siitä, että levyjäsi käsitellään myös kuljetuksen aikana silkkihansikkain, voit pyytää tilauslomakkeella paketillesi särkyvän kuljetuksen (alk. +15€). Sen valitseminen nopeuttaa myös mahdollista reklamointiprosessia.
Todettakoon kuitenkin jälleen huojennuksen sanana että käsittelyvirheet CD-kuljetuksissamme ovat hyvin harvinaisia.

 

ISO HUOMIO BÄNDIT TOIMITUSAJASTA! 

Älä sovi levynjulkkarikeikkaa tai muuta deadlinea liian kiireisellä aikataululla! Kiinnitäthän suurta huomiota siihen, että toimitusaika lasketaan oikein tehdyn materiaalin hyväksymisen jälkeen JA saatuamme sen haltuumme. Älä siis kiiretapauksissa lähetä masteria toisen luokan postissa jne. Suosi tällöin esim. sähköistä lähettämistä. Muista, että laskukin täytyy olla maksettu VIIMEISTÄÄN noin 4-5 arkipäivää ennen levyjen Sinulle saapumista. 

Kiiretapauksissa priorisoi aina kannet, koska yleensä jos jossain joudutaan jumppaamaan, se on kansipuolella. On myös erittäin tärkeää, että kannet olisi tehty meidän sivuiltamme löytyvien spesifikaatioiden mukaan! Joten huolehtikaa siitä että graafikkonnekin on niistä tietoinen.

Yritämme ehdottomasti parhaamme pitääksemme kaikki deadlinet, tee siis sinä sama omalta osaltasi. Yleensä onnistumme saamaan materiaalia nopeamminkin pihalle (kysy projektikohtaisesti), mutta emme ota vastuuta alle kolmen viikon toimitusajan pitävyydestä.

KANSIAINEISTOT 

Valmistamme kannet 499 kappaleeseen asti digipainolla, isommat määrät offset-painolla. 

 • Tiedostomuodot pdf, tiff, ja jpg. 
 • Väriprofiili CMYK Coated FOGRA27 (ISO 12647-2:2004) 
  Voit ladata kyseisen profiilin tästä. 
 • Resoluutio 300 dpi 
 • Älä asettele tekstejä/kuvia 2 mm lähemmäksi reunoja (leikkautumisvaara)! 
 • Jätä reunoille 3mm leikkausvarat, eli bleedit 
  Mikä on bleed, ja miksi se vaaditaan? Vastauksen saat tästä. 
 • Leikkausmerkintöjä ei tarvitse laittaa 

Mahdolliset kysymykset kansia koskien voi lähettää osoitteeseen jukka@x-youthgonewild.com. Halutessasi saat levytilauksen yhteydessä myös kansien suunnittelun edulliseen pakettihintaan.