Suomen Pienet Bändit – Rock | Syksy '21 

Tässä toisen kautemme ensimmäisessä musiikkijaksossa sukellamme uusien rock-julkaisujen pariin. Luvassa mm. grungen kaikuja, suorapuheista naisenergiaa sekä 18-minuuttinen single jota ei juuri muualla soitettaisi!

Tässä jakson artistimme:

1. Laughing Sam's Dolphin (Lahti)

© Severi Laine

LSD syntyi Lahdessa 80-90 -luvun taitteessa ja kuoli 1995. 2018 heräsi kuolleista ja ensialbumi näki päivänvalon 16.3.2021. 

Levyn kappaleet on kaikki sävelletty ennen vuotta 1995. Ne ovat siis uudelleenäänityksiä vanhoista biiseistä.  

LSD on saanut hyviä arvioita niin suomalaisissa nettimedioissa kuin Saksalaisissa alan lehdissä. Etelä-Afrikan nettiradio SME FUSION RADIO on soittanut albumimme biisejä ahkerasti ja laulaja Kimmo Härmä tekikin sinne tunnin haastattelun zoomin kautta. Pieni on maailma. 

Parasta kotikulmilla:
TORVI, aina kun mahdollista kannattaa mennä Lahdessa käydessään Torveen. Siellä on alkuperäinen tunnelma, hyvä henkilökunta ja hyvää musaa! 

TUE!
Paras keino tukea toimintaamme on tilata LP fb sivujemme kautta. Levyjä rajoitetusti joten kannattaa toimia pian. 

Linkit:
Facebook
Imperiumin arvostelu

 

2. Final Void (Pori)

© Sampsa Kapanen

Final Void on perustettu vuonna 2012 hard rock -yhtye Rainy Seasonin pohjalta. Final Void lähti kehittämään ilmaisuaan raskaamman melodisen rockin ja metallin suuntaan.Vuonna 2017 Final Void julkaisi debyyttialbuminsa ”Sounds Of Absence”. 
19.02.2021 Final Void julkaisi toisen albuminsa ”Visions Of Fear”. Uusimmalla albumillaan yhtye on kitaristi Toni Hangasmäen johdolla jalostanut melodista ja dynaamista tyyliään.

Parasta kotikulmilla:
Tämä on siitä jännä kysymys vaikka olen Porista kotoisin ja asunkin täällä niin tykkään silti Tampereesta niin paljon enemmän eli ottaisin auton kyytiin ja lähdettäis äkkiä Tampesteriin. Mutta joo Yyterin hiekkaranta on kyllä kesällä todella upea paikka!

TUE!
Paras tapa on käydä shoppailemassa meidän kotisivujen kautta finalvoidofficial.com bändin tuotteita. Sieltä löytyy t-paidoista tuonne vauvan bodeihin. Toisena tulee se Spotifyssa biisien kuuntelu ja tietenkin kaikkein tärkein se miksi tätä tykkää tehdä niin keikoilla käynti. Eli nähdään keikoilla!

Linkit:
Kotisivu
Facebook
Instagram
Spotify

 

3. Maria Makaaberi (Pori)

© Milla Grönman

Maria Makaaberi on melodista, suorapuheista ja rehellisen outoa kitararockia – tinkimättömällä asenteella ja suomeksi. Energinen ote vaihtelee raskaasta räiminnästä melodiseen heleyteen ja kokeilee kaikkea kummallista matkan varrella. Kappaleet ovat nokkelia ja rehellisiä läpileikkauksia parikymppisen naisen mielenmaisemaan. 

Bändimme on perustettu neljän kaveruksen kesken Porissa vuonna 2016, nykyisin asumme eri kaupungeissa ja treenaamme pääosin Tampereella. Pienehkössä kaupungissa naissoittajina aloittaminen olisi ollut vaikeaa ja epävarmaa, mutta koska olimme kaikki samalla viivalla ja ystäviä keskenämme, treenikämppä on ollut meille musiikillinen "safe space" kehittyä muusikoina. Tämä kuuluu voimakkaasti musiikissamme, erityisesti uudessa tuplasinkussamme nimeltä Pyhä vitutus / Hyvä muija. 

Parasta kotikulmilla:
Ollaan kaikki Porista lähtöisin, vaikka nykyisin asutaan eri puolilla Suomea. Vasta kotiseuduilta lähtiessä on huomannut arvostaa uniikkeja juttuja, mitä sieltä löytyy. Yksi ehdoton näistä on Juseliuksen mausoleumi. Gallen-Kallela on maalannut mausoleumiin mietteitään kuoleman ja elämän kiertokulusta ja siitä, kuinka luonto lopulta voittaa kaiken. Tematiikasta löytyy yllättäviä yhtymäkohtia myös ilmastonmuutokseen. Myös Tullibaari on hyvä!

TUE!
Ottakaa meidät seurantaan somessa, siellä tiedotetaan meidän huikeista tulevista keikoista, sekä tietty myydään katu-uskottavia Maria Makaaberi-kangaskasseja!

Linkit:
Instagram
Facebook

 

4. Medium Arvet (Oulu)

© Avea Media

Medium Arvet on alun perin Eetu Moilasen sooloprojekti, joka vuonna 2019 kasvoi nelihenkiseksi yhtyeeksi. Bändi tarjoilee rehellistä Suomirockia yhdistellen räväkkää ja punkahtavaa riffittelyä, herkkää tunnelmointia ja tarttuvia melodioita. Medium Arvet on tähän mennessä julkaissut kolme sinkkua ja debyyttialbumin. Debyyttisingle, Maailmanparantajat, on saanut hyvin näkyvyyttä, ja sitä on striimattu Spotifyssa yli 115 000 kertaa. Bändin tavoite on saavuttaa yhä enemmän kuulijoita ja sen vuoksi keikkailu ympäri Suomea on kirkkaasti tähtäimessä. Tavoite on, että meistä tullaan kuulemaan!  

Parasta kotikulmilla:
St.Michaelsiin päiväkaljalle, jonka jälkeen Roosteriin burgerille. Loppuilta vietetään Helmen karaokessa. Huikea ilta tulossa siis, jos tulet kanssamme nauttimaan Oulusta!  

TUE!
Tilaamalla meidät keikalle ja tulemalla katsomaan meidän keikkoja. Lisäksi meidän musaa kannattaa luukuttaa suoratoistopalveluissa ja kertoa myös kavereille, että tekee näin.  

Linkit:
Spotify
Facebook
Instagram

 

5. Rylos

Rock yhtye Rylos on perustettu vuonna 2013 ja on julkaissut neljä albumia ja kaksi singleä. Bändi on kiertänyt suomea ahkerasti. Vuonna 2020 bändi siirtyi analogiseen äänitys tapaan ja bändiä alkoi tuottamaan Anssi Kippo ja äänitykset tapahtuu legendaarisessa Astia- Studiolla jatkossa. Uutta musiikkia luvassa ensi vuoden alussa. 

Rylos: 
Mikko Heino- Laulu 
Riina Suikkanen- Basso 
Sami Turunen- Guitars 
Misca Muhli- Drums 

Rylos- Discography 
Road (Single 2022) 
Misunderstood (Single 2021) 
Climate (Single 2020) 
Solarworks Pt.2 (2020) 
Solarworks Pt.1 (2018) 
Planet (2017) 
Game Theory (2016) 

Parasta kotikulmilla:
Asumme kaikki eri kaupungeissa joten paikkoja on paljon mutta tämä rundi kannattaa kokea. Helsinki-Kouvola-Kotka-Lappeenranta. Joka kaupungissa on paljon hyvää!

TUE!
Ehdottomasti kuuntelemalla ja jakamalla meidän musiikkia.  Se on pienille bändeille todella tärkeää. Toinen on että tule keikoille ja hehkuta että tulet!

Linkit:
Facebook
Instagram
Youtube
Spotify

 

6. Stig Udd (Hanko)

Hangon Stig Udd on jo suorastaan veteraaniaseman ansainnut kohta 40-vuotisesta urastaan rock-musiikin parissa. Hän on toiminut basistina ja biisintekijänä 80- ja 90-luvuilla mm. Loyal Action ja Blackmaid yhtyeissä, nykysin tunnettu Poison of Zelda:n (eli tuon omaperäisen rock-yhtyeen joka on ympäri Länsi-Uusimaata tunnettu luovista musiikkivideoistaan ja energisistä live-esityksistään, mm. Hangon vesitornissa vuoden 2019 Regatassa) perustajana. Levytettyään kymmeniä levyjä pitkän musiikkiuransa aikana, eri yhtyeiden ja artistien kanssa, hän on nyt valmis julkaisemaan ensimmäisen soololevynsä! 

"Wasted Rhapsodies", on hyväntuulista ja paikoitellen "punkahtavaa" rock-musiikkia, josta löytyy sekä aiemmin levyttämättömiä kappaleita Stigin uran eri vaiheilta, että täysin uunituoretta musiikkia. Levy on äänitetty LionPlace Music:issa ja tuottajana on toiminut Mathias Löfstedt, joka on myös toiminut levyllä kitaristina, taustalaulajana, sekä sävellys- ja sanoitusapuna. Rumpalina toimi Daniel Biström. 

Stigin trio, kutsumanimeltään "Stig Oy" aikoo lähiaikoina konsertoida ainakin Hangossa, tarkkaa päivämäärää ei ole lyöty lukkoon vielä loppukorona-ajan epävarmuuden takia. Keikkaa odotellessa Stig Oy aikoo ainakin julkaista lisää musiikkivideoita!

Parasta kotikulmilla:
Musiikin ystävän pitää ehdottomasti piipahtaa Pub Grönanissa, joka on rock-henkinen irkkupubi jossa soittaa niin paikalliset muusikot, kuin isommatkin bändit kuten esim. Los Bastardos Finlandeses ja jopa Uriah Heep! Myöskin kannattaa poiketa Tulliniemen rantaan, jonka kalliolta avautuu kiva kaupunkinäkymä. 

TUE!
Paras tapa tukea on järjestää paljon keikkamahdollisuuksia (ja tulla tietenkin kuuntelijana paikalle!). Myöskin toki seurata someja, jakaa eteenpäin ja lisätä biisejämme Spotify-soittolistoille.

Linkit:
Spotify
Instagram
Youtube
Facebook

 

7. Two Hundred Wolves (Tampere)

© Jani Grönman

Two Hundred Wolves on omaleimainen rock-yhtye, jonka perustukset valettiin Tampereella vuoden 2018 lopussa. Yhtye haki muotoaan vuoteen 2020 asti, jolloin palaset loksahtivat lopullisesti kohdilleen ja ilmassa oli havaittavissa tiettyä väreilyä. Onnekkaiden sattumien kautta kokoonpanoon päätyi teknisesti taitavia ja erittäin luovia soittajia sekä maailmanluokan äänellä varustettu laulaja.  

Yhtyeen kaikilla jäsenillä on pitkä historia musiikin parissa. Kokemusta on karttunut niin levyjen julkaisusta kuin keikkailustakin aina ulkomaita myöten. Vallitseva pandemia on kuitenkin pakottanut siirtämään keikkahaaveet tulevaisuuteen, toisaalta nyt tilanne näyttää hieman valoisammalta ja yhtye kartoittaakin sopivia keikkamahdollisuuksia. 

Debyyttialbumi The Hold nauhoitettiin vuosien 2020 ja 2021 aikana ja julkaistiin 15.10.2021 Ichorous Musicin kautta. Levy on kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa. 

Parasta kotikulmilla:
Riippuu paljolti tyypistä, Tampereella on kaikkea tarjolla, olit sitten kulttuurinälkäinen yöeläjä tai sporttinen polkujuoksija. Mutta yksi omista suosikkipaikoistani on ehdottomasti kesäinen Viikinsaari. Matka taitetaan lyhyellä sisävesiristeilyllä luonnonkauniiseen saareen, missä voi uida, syödä, juoda tai vaikkapa kuunnella konserttia jos hyvin käy! Upea paikka.

TUE!
Kuuntelemalla musiikkia ja vinkkaamalla kaverillekin jos sattuu tykkäämään! 

Linkit:
Facebook
Instagram
Landr

 

8. Crimson Rose

Crimson Rose on perustettu jo vuosituhannen alkupuolella, Suomen keskipisteen tietämillä. Kourallinen poikia, jotka jakoivat intohimon rock-musiikkiin, päättivät yhdistää voimansa. Siitä hetkestä lähtien Crimson Rose on riutunut läpi ulkoisten myrskyjen. Sisäisiä ei miehistön osalta ole koettu, instrumenttimuutoksia lukuun ottamatta ainoastaan komppikitaristi on jättänyt ryhmän vaihdettuaan maisemaa toiselle puolelle Suomea. 

Bändi ei kokenut kuuluvansa mihinkään genreen, joten se loi musiikilleen käsitteen Heady rock, joka rakentuu rokkaavista elementeistä metallilla vahvistettuna. Crimson Rose päätti seilata vasten valtavirtaa luoden kappaleensa neljästä kaudestaan, dream, gloominess, woe & nothingness. Näistä on vuosien vieriessä tarjoiltu maistiaisia niin livenä kuin tallenteina pienelle, mutta sitäkin innokkaammalle ryhmälle. 

Tarvittiin lähes ikuisuus saada äänet virallisesti nauhalle, mutta nyt ne ovat valmiina valloittamaan kaikki aallot. 

Parasta kotikulmilla:
Tässä rikotaan nyt heti sääntöjä ja mennään kivenheitto naapurikunnan puolelle. Manamansalo on aivan käsittämättömän upea saari pitkine hiekkarantoineen ja kangasmetsineen. Sen magiikkaa ei voi kuvailla sanoin tai edes kuvin, se täytyy kokea. Auringon-, ja mahdollisesti promillejen, nousuineen ja laskuineen.  

Saarella on inspiroiva vaikutus, siellä on saanut syntynsä useampi meidän kappale ja "Drown Alone" -musiikkivideota on saarella myös kuvattu. 

TUE!
Jos tuttavapiirissä on rock-henkistä porukkaa, niin sanan levittäminen bändin tuotannosta on suurin mahdollinen komplimentti, mitä meitä kohtaan voi esittää. 

Linkit
Youtube
Instagram
Facebook
Spotify

 

9. Ukaa Algorhytm (Ukaa)

Olen sooloartisti joka tekee eräänlaista progea monin menetelmin ja mielentiloin metsän keskellä. Sain Taivaanrannanmaalarin keväällä valmiiksi ja julkaisin sen omana "EP":nään. Ei mene ihan radiosinglestä kumminkaan. Nyt koitan saada valmiiksi muita biisejä joista laitoin jo Kun joutsenet lähtivät -kappaleen hollille youtubeen. Käykää kuunteleen.  

Parasta kotikulmilla:
Teiskoon saunomaan. Täällä on hyvä meininki

TUE!
Keskity kuuntelemaan.

Linkit:
Bandcamp
Taivaanrannanmaalari (Youtube)
Cabin Impromptu (Youtube)
Instagram

Leave a comment

Add comment