Episodi XVI – Haastattelussa Jani Varpujärvi 

Jani Varpujärvi tekee (tietääksemme ainakin suomalaista) musiikkihistoriaa ja julkaisee tässä podcast-jaksossamme levynsä "Symphony Saga". Jo vuosi sitten valmistunut levy sisältää sinfonista metallia, painotuksena tuo sinfoninen puoli. Miksi levyn julkaisussa kesti näin kauan ja miten suuren työn takana se oli, sekä paljon muuta, selviää tästä haastattelusta.

https://www.youtube.com/user/varpujarvi

Jani omin sanoin: Olen soittanut ja tehnyt musiikkia niin kauan kuin muistan. Erilaisia bändi kokoonpanoja on ollut vuosien mittaan useita, myös tuurauskeikat ovat tulleet tutuiksi. Nurina poikina voitimme kilpailun, jonka palkintona oli päästä soittamaan Lahden hyppyrimäkien alla järjestettyyn "Ilta Altailla" tapahtumaan. Se oli nuorille 16v pojille kova juttu, kun yleisöä oli yli 2000. Olen ollut 10 vuotta Eki Jantusen Mutkattomissa (Basso/koskettimet). A1noa on puolestaan omaa tuotantoa. Teen pääosin sävellykset, sanoitukset ja sovitukset. Esitämme keikoilla myös covereita.

Olen järjestänyt useita hyväntekeväisyyskonsertteja mm. Mll:n hyväksi. Sähkeet Uutiskomediashow (Hki) kanssa olen tehnyt muutaman vuoden tuotantoyhtyeistyötä. Minulta on tilailtu paljon erilaisille laulajille ja tarpeisiin sovituksia ja tuottanut musiikkia. Helsinkiläisen Krister Orren kanssa olen tehynt on-off yhteistyötä, josta on yksi sinkku/musavideo julkaistu. Krister Orre vaikuttaa 69eyes bändin taustalla.

Olen Orimattilasta kotoisin. Orimattilan Tönnön koululla järjestettävä tenavatähti kilpailu on ollut henk.koht erittäin mukava tapahtuma: Minua pyydettiin koulun entisenä oppilaana säestämään ja uusimaan tapahtuman musiikillista puolta ja siitä tulikin huippusuosittu tapahtuma. Edellisen kerran tangokuningatar Heidi Pakarinen oli tuomaristossa mukana ja hänkin innostui tunnelmasta niin paljon, että muutamaa kuukautta myöhemmin järjestettiin kevätkonserttia jossa esiintyi Heidi, A1noa ja tenavatähtiä.

Kappaleita on syntynyt vuosien mittaan paljon. Joitain löytyy youtubesta nimelläni, mutta nyt myös levyinä:
Hiljaisuus ep 2017 (Kunnianosoitus sotaveteraaneille)
The Symphony Saga 2018
Jälkimmäisellä levyllä kitaroinneista vastaa Timo "Tinke" Niemistö ja Kai Korteila.

Jakso myös videona Youtubessa.

Leave a comment

Add comment